madelenejonsall

Välkomna hit! Jag som skriver heter Madelene och är 28 år. Snart är det dags för mig att bli fru Rafner <3 Här bloggas det om livet som mamma till världens finaste Lion, att bli mamma är det bästa som hänt mig! Det kommer också skrivas om en hel del matlagning och bakning eftersom det görs så fort jag får tid. Jag kommer dela med mig av våra dagar och ljuspunkterna i mitt liv. Trevlig läsning!

Nyfriserad, vårt nya hem och stjärnfall

Publicerad 2012-12-14 16:52:25 i Dagbok,

Nu är jag nyfriserad, underbart! Duktiga Linnéa har fixat och donat i flera timmar så nu känner jag mig minsann som ny. En solning skulle inte vara helt fel heller men tiden verkar inte riktigt räcka till. Det känns helt underbart att bo närmare släkt och vänner igen!
 
Strax ska vi packa oss iväg i de dryga 20minusgraderna och se om vi kan köpa oss en julgran och lite fredagsmys!
 
Undra om stjärnorna fortsätter falla inatt!? Jag var ut vid tolvsnåret inatt men eftersom gatulamporna vägrade släckas var det omöjligt att se verkade det som. Funderade på att besöka elskåpet och rycka i lite sladdar med efter noggrant övervägande lät jag det vara. Kanske är det några tråkmånsar som inte skulle uppskatta att bli utan el när det är -25 ute bara för att jag skulle få se stjärnor falla?? Átt bege sig ut i mörka skogar var jag inte heller så sugen på eftersom jag misstänker att det inte är så trevligt att bli vargmat.
 
Blir helt galen på julkorten som ska skickas.. De kommer aldrig! Grrr. Men men nu verkar de ha skickats igår så håller jag tummarna för att de dyker upp på måndag så korten har en chans att dyka upp hos våra vänner och familjer innan jul.
Sista bilden på oss från Arendal och en bild på vårt nya hem :)
 
 

Edsbybor

Publicerad 2012-12-13 20:10:28 i Dagbok,

Så nu är vi här och dagarna har rusat iväg :) Det känns otroligt mysigt och skönt att vara på plats. Inget liv som står på stand-by längre utan nu kan vi starta det liv vi längtat efter i flera år, underbart!
 
Tomt som sjutton är det utan fina pappan i familjen men snart är han också här och en av de bästa sakerna med denna flytt är att vi inte kommer behöva dela på oss som familj så ofta och så länge. Åker vi till Stockholm kommer vi ju hela familjen!
 
Lion älskar att åka snowracer, göra snöänglar och pulka. I sin nya overall är han dessutom varm och go även när termometern närmar sig - 20. Idag har det dock varit nästan 30grader kallt så då har vi ägnat dagen åt bakning, julklappsshopping och innemys. Bonnie är såklart tvungen att gå ut ändå och då var det eskimåstilen som gällde!
 
 
Så några bilder från pulkaturerna!
 
 
Ett litet bildregn :) Får se om jag fortsätter bloggen nu när vi är i Edsbyn! Är roligt att kunna gå tillbaka och se vad vi gjorde men tiden räcker liksom inte till riktigt och själva tanken med bloggen var att ni här hemma skulle kunna följa oss i Norge.. Ska ta mig en funderare helt enkelt :D
 
Kramar

Hahahaha

Publicerad 2012-12-08 18:37:00 i Dagbok,

Ibland kan det vara bra att läsa lite nogrannare. Daniel upplyste mig om att det förväntades falla 45mm snö inte 45cm som jag trodde ;) Paniken har släppt och jag räknar nu mer med en smidig resa där allt går enligt tidtabell!
 
Min mormor ringde idag och talade om hur lyckliga de är över att vi flyttar hem, blev faktiskt lite rörd trots att jag och mormor sällan förstår varandra. Förstår att det betyder mycket för dom som är 80 och inte orkar komma och hälsa på.
 
Jag har precis kokat en omgång lakritskola och slängt in en västerbottenpaj i ugnen så nu är lördagsmyset säkrat! Vi tänker öppna en liten skumpa och skåla för Norge och vårt nya liv i Edsbyn som börjar redan imorgon :)
 
Kram kram

Sista dagen som Norgebo

Publicerad 2012-12-08 12:35:39 i Dagbok,

Jag skrev ett lååångt inlägg igår men allt försvann.. Typiskt!
 
Vi har packat för fullt och sålt vår soffa!? Daniel har fått dille på att sälja allt vi äger och har, jag är på riktigt rädd för vad han hittar på under nästa vecka innan flyttbilen kommer och räddar våra saker ;) Han har iaf lovat att behålla sängen..
 
Imorgon väntas det komma en halvmeter snö i Kristiansand.. Håll tummarna för att vi kommer iväg som vi ska imorgon och att bilresan går bra, läskigt. Försökte boka om men det var så rackarns dyrt så vi hoppas att allt går bra ändå.
 
Tänk att idag är det sista dagen vi bor i Norge!? Mycket konstigt. Jag har gräslig mensvärk idag men vi måste ut i den strålande solen och njuta av solen och allt det vackra häromkring. Havet eller stan?? Kanske hinner vi med båda?
 
Britta här är förklaringen till att jag kom till Oslo med ena benet rakat och fint medan det andra benet inte hade sett röken av ett rakblad.. Någon kom och störde i min uppladdning ;)
 
 
Så en bild från igår då det där med badkritor nådde en ny nivå. Lion försökte måla sig själv till en katt som vi sett att de gjort i köpcentrumet på stan.
 
När jag var borta förra helgen började Lion säga sitt namn (Lelle). Gullgroda!
 
Vi har hunnit väldigt långt med packandet så vi kan faktiskt unna oss en dag att njuta av Arendal. Det har gått mycket snabbare och lättare att packa denna gång. Troligtvis för att vi rensade ganska bra då vi flyttade hit :)
 
Hoppas ni får en härlig helg, kramar från oss

Vi kommer hem!

Publicerad 2012-12-04 17:53:23 i Dagbok,

Tänka sig att det blev inte alls som vi trodde för en vecka sedan då vi ställde in oss på Norge med nytt kontrakt till slutet av september. Istället kommer vi flytta till Edsbyn nuuuu! Underbart ska det bli :D Till en början ska vi bo med mamma i huset så får vi se vad som händer sedan.
 
Lion säger att han vill flytta NU så det blir nog alldeles fantastiskt att sluta ha livet på standby och börja starta det liv vi planerat för i många år!
 
 Flyttlasset går redan nästa helg och om vi ska ha en chans att hinna packa innan dess behövs varje ledig minut till packning så det kommer vara ganska tyst i bloggen resten av dec skulle jag tro.. Jag och Lion flyger som planerat till Edsbyn på söndag efterom det går fortare att packa ensam än två vuxna med honom ;) Men innan vi åker vill vi såklart hinna med att packa så mycket som möjligt.
 

På söndag är det dessutom visning av lägenheten så vi hoppas att någon vill flytta in så fort som möjligt så vi slipper dubbla hyror i januari.
 
Helgen med Britta i Oslo var hur mysig som helst och jag kom hem med ett fyllt energiförråd med fina minnen med mig hem. Här kommer lite bilder från Oslo och hotellet.
 
 
Vi hann med att se det vi ville och höjdpunkterna var en underbar papperbutik där vi spenderade säkert en timme och då vi gick lite fel så vi sprang på en indisk matbutik med färska curryblad, hurra! Vi tog det väldigt lugnt, åt god mat och fikade och åt i flera timmar.
 
Bussen hem var lite försenad för snön hade nämligen börjat falla även i Arendal! Lion ville ut på direkten igår men han hade nog inte räknat med att det var så rackarns kallt och svårt att gå i flera dm med snö <3
 
Nu kommer strax min stora älskling hem och då ska vi susa iväg och köpa lite plastsäckar, bubbelplast och wellpapp för här ska packas i 120!
 
Hoppas ni får en underbar vecka meed mycket julmys :)

Om

Min profilbild

Madelene Jonsäll

Jag är en 26årig mamma som ursprungligen kommer från de djupa skogarna i hälsningland. Kärleken och livet har sedan lett mig till Stockholm och nu bor vi i en härlig kuststad i Norge. Jag läser just nu till lågstadielärare på distans och siktar sedan på att läsa vidare till speciallärare eller talpedagog. Förutom att umgås med min underbara familj och våra fina vänner så älskar jag att laga mat och baka. När tiden finns så plöjer jag gärna böcker eller pysslar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela