madelenejonsall

Välkomna hit! Jag som skriver heter Madelene och är 28 år. Snart är det dags för mig att bli fru Rafner <3 Här bloggas det om livet som mamma till världens finaste Lion, att bli mamma är det bästa som hänt mig! Det kommer också skrivas om en hel del matlagning och bakning eftersom det görs så fort jag får tid. Jag kommer dela med mig av våra dagar och ljuspunkterna i mitt liv. Trevlig läsning!

Hunnit med massor idag

Publicerad 2012-05-31 22:40:47 i Dagbok,

Dagen började med att min stora älskling gick vilse i skogen och var borta två timmar istället för den utlovade halvtimmen! Som tur var har vi mormor här så jag kunde vara med på det sista seminariet innan sommalovet :D

Min stora älskling måste hedanefter ha med sig telefonen så hans oroliga fästmö slipper tro att han blivit bortrövad av aliens eller brytit ett ben.

Politi har varit här och letat efter narkomanen idag (han var hemma för första gången igår sedan vi flyttade hit). Kan meddela att han är en mager gråhårig gubbe som jag inte tror vi behöver vara ett dugg rädd för! Hans hus står utan ytterdörr och Lion är väldigt bekymrad över en trasig bil utan däck på hans tomt. Han försvann dock nedför backen med ryggsäcken igen samma dag så min gissning är att han har något otalt med politi.

Idag var varmare än vi vågat hoppats då vi sett prognoserna så vi for till stranden idag där det var väldigt härligt. Vi samlade snäckor till uteplatsen och hade det härligt efter en liten promenad så solade vi vuxna medan killen sov i vagnen, underbara sommar!

Efter en snabblunch hemma så for vi iväg till staden och tittade i mysiga butiker, shoppingen är verkligen kanon här i Arendal. Vi köpte bara lite kläder till Lion (suprise suprise) coh solskydd. Hittade dock en butik med både chill norway och green gate alldeles vid biblioteket. Kommer definitivt besökas fler gånger!

Ikväll har vi proppat i oss ett kilo räkor med hemmagjord majonäs, mmmm! (Jag fick dessutom plats med en hel entrecôte och rostade rotfrukter) 

Är vädret dåligt imorgon ska jag och mamma glo ögonen ur oss (som mamma uttryckte det idag) på fint i affärer och ta en mysig fika på favoritfiket.




Mata fåglar är dejligt!



Lion tycker att man kan bada i alla fontäner, klättra i själv är inga problem!

Kram och godnatt

 

Dagarna rusar förbi

Publicerad 2012-05-30 21:39:24 i Dagbok,

Kom på igår att vi bott här i mer än en månad, 5 veckor sedan vi flyttade hit idag! Ojoj vad tiden går :)

Inatt har Lion knappt sovit alls, är lite rädd att han har örvärk? Men hoppas på en bättre natt nu, skulle vara så skönt om han kunde prata ordentligt ibland ;) Men han säger ofta ajaj och pekar om han har ont någonstans så det är nog mest jag som är lite hönsig som vanligt!

Vagnen har punktering också så Daniel har fått sticka väg till macken och pumpat däck, han får slita medan jag och mamma planerar morgondagen när vi planerar att ha lite kvalitetstid tillsammans innan Daniel börjar jobba. Strosa i affärer och fika kanske? Vi sitter också och surfar runt för att planera lördagen när alla är lediga.. Något mysigt blir det nog iaf, vi funderar på grannstaden som tydligen ska vara vackert!

Hörde av mamma att Jonsällarna ska boka in sig nu när vi kommer :D Så mysigt! Ni är hjärtligt välkomna!

Idag har vi varit till havet en sväng och ätit grymt god glass på Bjellandstrandsgård, körsbärsglass med mörk choklad och vitchokladglass med skogsbär i. Mums! Varför är vi så himla dåliga på körsbärssaker i Sverige?






Kristallklart vatten och alldeles ljummet!


Min mamma älskar vyer, så den här knäppte jag för henne!


Lion och den enögda kaninen känner varandra väl vid det här laget


Ikväll ska jag verkligen försöka lägga mig innan 23. Vi får se hur det går!

Sommarlovet närmar sig med stormsteg nu, jippie! Tyvärr krånglar försäkringskassan trots att jag ringt tre(!?) gånger och försäkrat mig om att det inte skulle bli några problem vid flytten. Lär ju inte få vara föräldraledig i sommar som jag tänkt men det är som det är, pengar är inte allt är i livet! Vi är friska och lyckliga och jag har allt jag kan önska mig just nu (förutom att jag saknar mina vänner och Lions)

Godnattkramar

Fina mamma är här :)

Publicerad 2012-05-30 09:53:50 i Dagbok,

Allt gick bra med resan för mamma som tur var, tyvärr kom kylan tillsammans med henne och även om solen skiner och ska fortsätta resten av veckan så är det ingen värme i luften längre :( Så synd!

Jag fick två nya green gate koppar i inflyttningspresent, underbara!

Vi har tänk ha en liten picknick vid havet senare idag när stora älsklingen slutat jobba men vi får se om det kanske är i kyligaste laget?

Jag och Lion hade en härlig dag i stan igår, insåg att köpcentrumet var hur stoooort som helst (vi har bara varit på en väning förr), köpte lite norska tidningar för 1:- st på biblioteket för att träna lite på språket!
Lion fick fika med några åttaåriga jenter, då sken han som en sol! Han bjöd också fåglarna på lite strips och allra helst gråsparvarna (eller lilla som han säger).



Lattemugg Cornelia Plum - Greengate

Bullrecept och mammalyx

Publicerad 2012-05-29 14:28:00 i Bullar, Mat och bak,

Sitter i solen på altanen, lillkillen (som varit ett skrattande solsken hela dagen) sover i vagnen och jag njuter av en god latte. Härligt!

Det passar verkligen mig så bra att plugga på distans, kan disponera min tid själv (förutom seminarier) och vara med mina kärlekar så mycket det bara går. Efter gruppräkningen idag känns det dessutom mycket bättre inför tentan nästa vecka!

Vår hyresvärd är verkligen guld, igårkväll pajjade diskmaskinen och nu står det en helt ny electrolux i hallen som monteras ikväll! Fantastiskt :) Är lite orolig för att det bara vara en skruv som lossnat eller så.. Jag och Daniel är inte jättetekninska när det kommer till elektronik!

mmm, ni bara måste baka kardemumma citron bullarna jag gjorde, godaste jag bakat någonsin tror jag?

1msk svarta kardemummakärnor
3dl mjölk 3 %
50g färsk jäst
1.5dl strösocker
0.5 tsk salt
150g mjukt smör (skippa saltet om du använder extra saltat smör)
1st  ägg
11-12 dl
vetemjöl (special eller vanlig) 

1. Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med den ljumma mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg. Det bästa är att använda rumstempererat smör i tärningar i vetedegen, det brukar rekomenderas i maskin men funkar jättebra med elvisp med degkrokar också.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg antingen i maskin eller med elvisp/degkrokar (tar ca 10 min).

4. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek i ca en timme

5. Passa på att blanda fyllningen medan degen jäser

250g smör
4msk ljus sirap
1 msk (drygt) stötta kardemummakärnor
1 dl ljust muscovadosocker
cesten från en halv ekologisk citron (det gula skalet från citronen)
1/2 tsk vaniljpulver (vaniljsocker funkar men dubbla mängden isf.)

6.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. (Lite varmare om ni saknar varmluftsugn)

7. När degen jäst klart, Kavla ut degen i en rektangel, ca 1cm tjock eller lite tunnare. Bred på smörkrämen.

8 Vik ihop degen dubbel och skär cm tjocka remson som du tvinnar och snurrar runt toppen av ett finger.

9 Ned i en bullform eller muffinsform beroende på hur stora bullar du vill ha. (OBS utan formarna rinner den goda fyllningen ut så de är ett måste)

10 Låt bullarna jäsa minst en timme i formarna eller tills de blivit dubbelt så stora, gör du blåbärsbullar så kan det behövas ännu längre innan bullarna blivit dubbelt så stora.

11. Grädda i 10 min för stora bullar ca 5 min för små.

17. När bullarna svalnat så pensla dem med ljus sirap blandat med lite vatten och doppa dem i strösocker

MUMS!

Ha en härlig dag allihopa! Jag ska ladda för att möta mamsen om någon timme men först ska jag plugga lite!

 



Dagen som varit

Publicerad 2012-05-28 21:57:48 i Dagbok,

Sällan har jag varit så effektiv som idag, städat varje vrå (inklusive putsat fönster), bakat bröd, haft två timmar studiegrupp, gjort två av tre uppgifter inför matten på torsdag, tvättat osv! Känns så skönt när det är gjort :D

Tyvärr har diskmaskinen gett upp ikväll men hoppas att hyresvärden har en lösning imorgon. Lion har inte varit helt nöjd med att ha två upptagna föräldrar idag men vi får ta igen det med extra mys och roligheter imorgon.

Runt 17 kommer mamma hit med flygbussen, oj vad vi längtar efter att visa hur vi har det! Synd att pappa inte kunde följa med :( Hoppas mamma gillar Areendal lika mycket som svärisarna gjorde. Tyvärr verkar vädergudarna ändrat sig över den utlovade stora solen under hela veckan.. Regn fr.o.m torsdag om man ska lita på yr.no

Idag har solen strålat igen och runt 18 var det fortfarande 24grader i skuggan.

Nu ska jag städa hallen nere sen är jag klar för idag, gokväll!



Är jag tvungen att bleka eller färga håret igen för att bli av med lockarna i luggen som gör mig GALEN?
Platta funkar bara ytterst tillfälligt för minsta fukt så ser det lika bedrövligt ut igen!
Jag har inte färgat håret på ett halvår och nu mår håret alltså lite för bra :P

Kram

Tips!

Publicerad 2012-05-28 21:47:48 i Familj,

När jag var gravid hittade jag ingen "Mitt första år" bok som föll mig riktigt i smaken så jag bestämde mig för att skriva varje dag i en kalender och efter ett år göra en fotobok.

Jag använde mig av photobox eftersom de några gånger om året brukar sälja krediter på fotoböcker med 70% rabatt. Jag är jättenöjd med min!


Jag och Daniel 1 och två år gamla, likt?



Boken är 100sidor lång men här var iaf ett smakprov!

Goddagens!

Publicerad 2012-05-28 10:41:36 i Dagbok,

Dagen startade utan ström men nu är problemet åtgärdat så jag kunde få min livsviktiga morgonkaffe!

Idag är det några dismoln på himlen och jag har lite att förbereda inför veckans svenska redovisning och matteredovisning så det blir nog en hemmadag. Det var länge sedan!

Hoppas på att få lite ordning i gästrummet/kontoret/omklädningsrummet idag, får se vad som hinns med. Gräsmattan ska iallafall klippas och hemmet behöver saneras från pollen som letat sig in :)

MINI HASUM SS TOP, CARIBBEAN, listMINI IGORSON BAGGY LONG SHORTS, PACIFIC, listMINI IMAN SWEAT LONG SHORTS, GREY MELANGE, listMINI HERLUF SS TOP, CORAL, listMINI PILMER TWILL CAP, NAVY, listVisar en del av Lions sommargarderob!

Underbara morsdag!

Publicerad 2012-05-27 23:10:45 i Dagbok,

Började dagen med en lång skön sovmorgon och sedan favoritfrukosten med mina älsklingar ute på altanen! Sedan for vi iväg till havet där vi spenderade många härliga timmar i värmen. Lion grävde och sov lång middagslur så jag och älsklingen hade gott med tid på oss att njuta av fin utsikt, skön promenad och vila på stranden.

När hungern började smyga sig på for vi hem och grillade ett helt lammben som vi åt tillsammans med grillost (hittar inte halloumi här) och amerikansk potatis.. Mums!

Bakade kardemumma/citron och blåbär/mandel bullar. Det finns få saker som gör mig så tillfreds som att baka bullar, kanske för att jag älskar bullar! Tyvärr blev blåbärsbullar aningen för degiga men kardemummabullarna blev heeelt ljuvliga. Jag ser tendenser mot att detta kommer bli en matblogg så småningom men det var kanske min tanke från början? :P

Stort grattis till min fantastiska mamma också. Älskar dig! Vi får fira med god mat och kramar när du kommer på tisdag, hurra!

Jaja nu ska jag äta lite godis och vara social med min kärlek!
Kram


Lägg märke till Daniels snygga tåskor. De är tydligen bra för det ena och det andra!

Haha snygg bild va :P Galet gott var det iaf

God mat!

Publicerad 2012-05-26 21:58:28 i Mat och bak,

Har haft en fantastisk matvecka så här långt och nu när grill har inhandlats gissar jag att den kommer användas flitigt ;)

Igår avnjöt vi salmalax tillsammans med nudelsallad


Sååå gott!

Imorse fick jag supersmarrig frukost av min älskade! Underbart!

Nu ska vi fortsätta att hejja på Loreen! Så spännande!

Dåligt med bloggande när man inte är inomhus något!

Publicerad 2012-05-26 21:53:58 i Dagbok,

Härliga sommavärmen fortsätter och för att hinna med något bloggande överhuvudtaget får man vara effektiv och titta på Eurovision med ena ögat och blogga med det andra ;)

Igår åkte svärisarna hem och Lion har lekt så intensivt att han sov middag i två och en halv timme när de åkt! Mysiga dagar har det varit och nu njuter vi av att äntligen ha pappa Daniel hemma med oss (han var ju på kurs förra helgen).

Här i Norge är det som sagt långhelg och allt stängde kl.16 idag (även stora mataffärer, jag menar ALLT!)

Vi passade på att besöka den mysiga byn Tvedestrad som ligger ca 2 mil bort idag. Där hittade vi en sjö som var extremt varm, jag hade kunnat bada utan problem (alltså måste det varit ca 25grader).

Jag och Daniel kom fram till att det var länge sedan vi var så här lyckliga! Livet leker verkligen nu och det är bara att njuta :D



När Lion sov middag njöt vi av lite picknick i en vacker glänta!

Puuuh!

Publicerad 2012-05-24 23:34:40 i På tur,

Klockan är snart halv 12 och jag har just tagit en sval dusch, tokvarmt och härligt ute!

Nu är flyget hem till Edsbyn bokat också, så skönt att veta att man har sällskap :D

Gruvar mig för den där sablarns mattetentan men det ska nog gå bra, skönt att ha den gjord sen iaf. Grammatiken var väl egentligen värre?

Finns en jättefin gård här med en hungrig blind kanin, en rolig gris som vill bli kliad på magen och ett fik där de bakar allt i stenugn och har supergoda våfflor. Något vi hunnit lärt oss är att norrmännen äter sina våfflor ned römme (gräddfil) och sylt. Hur gott som helst, varför gör inte vi det?





Tyckte den här sista bilden var så härlig, sötnosen!

Bippieeee!

Publicerad 2012-05-24 08:53:32 i Familj,

Mamma kommer hit nästa vecka, skyndade mig att boka tåg och flyg till henne när hon sa att hon kunde komma :D

Idag var en väldigt intensiv dag minst sagt! Skola hela fm, sedan bar det av till ett nytt och folktomt IKEA! Så härligt att gå på IKEA och slippa trängas. Det blev massor med inköp, bl.a. utemöbler och garderob. Så fick vi ett stort parosoll av svärmor, tack snälla :D

Efter det åkte vi till Kristiansand som verkade vara en väldigt mysig stad men som allt annat i Norge så stänger butikerna väldigt tidigt. Jag rusade iallafall in på Name it ochh fick tag i några av plaggen jag kollat på till Lionpion, ska fota dom så fort de torkat.

Sedan blev vi bortskämda med en jättegod middag på uteservering i hamnen. Jag och Lion badade i en fontän med många andra barn och det var riktigt skönt :)

Idag har det varit extremt varmt igen så vi flydde till havet efter frukost och seminarium

 Daniel och farmor doppade sig men jag och Lion tyckte det räckte bra med benen ;) Jag är ju en badkruka och badar helst inte under 25grader!



Kvällen avslutades med grillat utomhus och nu skruvas det möbler här i vardagsrummet.

Det är verkligen inte ett dugg synd om oss, jösses vad härligt vi har det! God mat, medelhavsvärme, havet runt hörnet och en liten kille som är glad nästan jämt :D

Blir ett litet bildregn nu eftersom det inte blev något bloggat igår men de får ni stå ut med ;)

Ojoj vilken dag!

Publicerad 2012-05-22 23:13:18 i På tur,

22.5grad i skuggan strax efter 21.. Inte illa va?

Idag har vi promenerat runt en underbar udde kantad med stränder, lilleman vägrade sova men var extremt lycklig då han fick kasta sten och plaska i vattnet. Konstigt nog var det ganska skönt i havet!? Kan det vara golfströmmen som påverkar tro? Frostkilen är ofta lika kallt mitt i sommaren (Voxnan för er som inte kommer från ljuva Edsbyn)

Sååå kanske kanske blir det årets första dopp i helgen om värmen håller i sig!?

Spännande Eurovision får man ju inte heller missa i helgen såklart! Ska ladda upp med mycket gott och dansa med familjen. Jag tror på Loreen iår, gör ni?

Maten ikväll blev kanongod, lyssnade på föreläsning i språksociologi medans jag gjorde hollandaise och majonäs. Åt de godaste räkorna jag någonsin smakat idag, de smakade verkligen hav och helt perfekt konsistens. Torsk med timjan/honungsslungade morötter och hollandaise blev det också. Vi var verkligen mätta efteråt!

Imorgon blir det skola hela fm och sedan far vi till IKEA i grannstaden, spännande att upptäcka Kristiansand som är Norges tredje största stad.

Sov gott i värmen :)

God förmiddag!

Publicerad 2012-05-22 12:12:42 i Familj,

Ännu en sommardag här, äntligen tunna kläder och massor med utelek.
Gräsmattan blir klippt just nu sen får vi se vad som händer!

Försöker lura hit min mamma nästa vecka för att slippa flyga själv med Lion och packning och samtidigt få kvalitétstid med mamma. Tror inte hon kommer vilja åka hem när hon väl tagit sig hit ;)
Svärföräldrarna tycker det är kanon så hade inte Lions faster haft frukost hade de knappast åkt hem på fredag!

Till kvällen planeras det för färska räkor med hemgjord majonäs har jag hört. Yummie!

Lion har börjat med en så himla gullig grej (tycker vi föräldrar såklart). Frågar man honom något så säger han hmmm innan han "svarar" Haha, undra vem han snappat upp det ifrån?
Känns som det händer helt galet mycket i utvecklingen nu och det är knappt man hänger med!

Funderar också på om det inte börjar bli dags för familjefotografering snart igen? Får vänta till duktigaste Marias of Sweden börjar jobba igen efter mammaledigheten! 

http://www.mariasofsweden.com/

Hon är helt fantastisk så kolla in henne om ni planerar en fotografering! (Några bilder på oss finns på familj/barn kategorin)



Hur vacker är inte den här?

Ha en härlig dag!
Kramar

 

Älskade magen

Publicerad 2012-05-21 21:46:49 i Familj,

Jag älskade verkligen att vara gravid och saknar magen varenda dag, trots att det dröjer några år innan det är dags för syskon (om vi får välja)

En så fantastisk och speciell känsla det är att känna någon sparka och vänta och längta!

Tänk att det var just Lion som låg därinne.. svårt att förstå!

Sommaren är här!

Publicerad 2012-05-21 21:42:17 i Lions äventyr,

Så då var ännu en dag till ända. Idag har det varit jättevarmt till och med vid havet, så underbart skönt.

Vi har strosat runt på stan och fikat på favoritcafét. Tror Lion har matat varenda fågel med brödsmulor också, dagens höjdpunkt om du frågar honom.

Har ikväll laddat över korten från Gunnels kamera och det var en hel del (drygt 800)
Hittade den första bilden när vi kom heem ifrån BB och välkomstkommiten stod ute med laddade kameror ;)



Har svårt att förstå att han varit så här liten?! (Kan bero på att han vägde drygt 7 kg när han var en och en halv månad?)



Så några bilder från idag!



Fantastiska Voxnadalens gymnasium

Publicerad 2012-05-21 14:15:51 i Allmänt,

Jag har precis gjort en tentamenanmälan i Edsbyn och måste bara tala om hur fantastisk den skolan är!

Världens bästa lärare, fina lokaler, elevinflytande och när jag gick där var vi 7 i klassen. Det är väldigt mycket tack vare dom som jag har börjat läsa till lärare själv. Jag vill ge mina framtida elever lika mycket som de gav mig, de har fått mig att tro på min egen förmåga och vi var flera som längtade till skolan på loven och helst ville fortsätta skolan resten av våra liv. Borde inte alla skolor vara så?

Andan mellan eleverna var också något utöver det vanliga, jag tror alla kände sig välkomna och man hjälpte varann utan så mycket tävling och konkurrens. Vi lärde oss stå för det vi tror på, ifrågasätta och tycka.

Jag hoppas verkligen att skolan fortsätter vara lika bra och att mina barn får gå där!
Christer, Marie R, Kenneth, Pia, Anna M-P och Marina mfl. Jag hoppas ni vet hur bra och uppskattade ni är!


Dagens planer

Publicerad 2012-05-21 11:51:12 i Familj,

Här på sniskan skruvas det upp lampor och pysslas, skönt att få lite bättre belysning här inne.

Idag planeras det för lammkotletter med sötpotatispuré, en tur på stan och någonstans ska jag försöka klämma in lite pluggande också.

Det får bli en sväng till mataffären Meny också, vår favorit så här långt.

Har spanat på lite vita utemöbler i trä som jag gärna vill ha, men väntar med att köpa tills vi har varit på Ikea på onsdag.. Tror dock att inget annat kommer duga om jag känner mig själv rätt! Det är så mycket man vill ha när man flyttat till ett nytt ställe, inköpslistan är ett A4 långt.. Får köpa det nödvändigaste nu sedan måste pengarna sparas till en större bil.

Klurar på vad jag ska hitta på med svärisarna i veckan när Daniel jobbar, svärmor ville nämligen se ALLT och har aningen svårt att sitta hemma och ta de lugnt ;) Som tur är finns det ju en hel del att åka och titta på och göra så här så vi håller tummarna för vackert väder hela veckan.

Ha en härlig dag och njut av varje minut

Kram!
 


De äldre delarna av staden ska besökas idag





Min älskade fästman måste tyvärr jobba ända fram till åtta ikväll men så kan det vara, ser fram emot en långhelg med familjen eftersom annandag pingst fortfarande är en röddag i Norge, bippieee!

Dags att krypa i säng

Publicerad 2012-05-20 23:30:00 i Mat och bak,

Grabben somnade för ovanlighetensskull kring nio så nu har jag försökt fokusera på matematiken som jag har tenta i om två veckor.. när jag insåg att jag skrivit av talet i boken fel två av tre möjliga gånger så insåg jag att det är dags att avsluta!

Härligt att familjen är samlad igen, då är det som det ska!

Planerar för fullt när och hur jag och Lion ska ta mig till Edsbyn när det är dags att skriva tenta och fixa studenttårtor till min vackra kusin Julia! Sååå roligt ska det blir, planerar för vita tårtor med många rosa rosor i en kant och ett rosa sidenband runt.. Ungefär som den jag gjorde till Lions dop fast bara rosor och lite större rosor med knoppar också, undra om jag får ihop det? Fyllningen ska iaf vara vitchoklad/limemousse och hallonmousse!



Nä nu ska jag krypa ned hos mina stora kärlekar och mysa :D

Ännu en härlig dag i Arendal

Publicerad 2012-05-20 21:38:23 i Familj,

Nu verkar det som att sommaren hittat till Arendal, underbart!

Svärisarna kom mycket tidigare än sagt därav bloggfrånvaron under dagen! Inte ens dammsugit hade jag hunnit så vi blev allt lite snopna :P

När stora älsklingen äntligen kom hem åt vi kanonsmarrig pizza innan vi åkte till rullstensåsen vid havet, jättehärligt!

Lion och farmor/farfar var väldigt glada att se varann och jag tror det är roligt för Lion att få träffa några andra än sina föräldrar (även om han vvarit enormt kärleksfull och glad hela helgen)



Goda pizzor för både stora och små









Glada farföräldrar och en lycklig Lionpion

Vår morgon :)

Publicerad 2012-05-20 11:16:52 i Lions äventyr,

Idag startade vi halv nio med Lions favoritfrukost för tillfället, baconomelett med parmesan.
 Vi har just slängt in lite frukostbröd i ugnen, så skoj när man kan baka tillsammans tycker både mamma och son :)

Kom på att jag glömde en kanonbra grej med Norge, här sorterar man alla sopor så hämtar dom det! Toppen! Matavfall, papper, glas, metall, plast, trädgårdsavfall, och restsopor. Hur bra som helst!

Idag blir det en hel del städning för att förbereda för svärisarnas ankomst. Så kommer ju stora älsklingen hem idag, bippiiieeee!



Dagens frukost tillsammans med den obligatoriska latten, mums!



Min duktiga hjälpreda in action!

Botten och toppen med Norge så här långt

Publicerad 2012-05-19 22:34:57 i Allmänt,

Kan ju vara intressant att höra vad vi tycker är bäst/sämst med den nya staden?

Bäst
Närheten till allt, inget ligger längre än tio minuter bort
Allt finns, stora köpcenter, små caféer, naturområden osv.
Allt vatten och den vackra naturen
Sniskan såklart!
Allt nytt roligt godis
Norskan, man blir ju glad bara av att höra på hur dom pratar :P
Pizzabakaren, vi åt pizza 4 måltider i rad.. behöver nog inte utveckla det ytterligare.
Biblioteket som är tokstort med stoor barnavdelning
Rent och fint
Jumbo lekland skulle Lion svara


Sämst
Bedrövligt lite lekparker
Mataffärerna och allt annat är stängt på söndagar (eller det kanske mest är charmigt?)
Att det är så långt hem :(


Jag sammanfattar nog maten i ett eget inlägg senare eftersom jag är så intresserad av mat så blir det halva inlägget annars ;P

Lördag

Publicerad 2012-05-19 22:24:07 i Lions äventyr,

Precis när vi skulle ner till havet och kasta sten ikväll så började det regna, typiskt.. Meeen inte lät vi lite regn hindra oss från att gå ut en sväng!

Till Lions stora lycka var lamorna, hästen och fåren sociala idag och ett av fåren hade fått tvillinglamm, hur söta tror ni dom var? Jag är dock lite skeptisk till de stora lamadjuren och väntar mig en spottloska mellan ögonen vilken dag som helst! Lion har noll respekt och är totalt orädd för alla djur vi träffat. Han tittar på sin mor med mycket förbryllad blick då hon skriker hysteriskt och hoppar omkring när han ska visa henne en stor skalbagge med spröt han hittat.

En tur till bryggan blev det också och kastade sten. Idag var det extra spännande eftersom en röd mystisk fisk kom simmandes, ska undersöka närmre vad det kunde vara.





Kärlek

Publicerad 2012-05-19 22:17:04 i Familj,

Nu har äntligen den lilla natugglan somnat, så underbart mycket kärlek jag fick innan han somnade! Tänk att man kan älska så mycket? Att få barn är verkligen det bästa som hänt mig och det enda i livet som verkligen knockar alla förväntningar man kan ha haft!

Jag försöker verkligen vara närvarande varje dag, se saker ur hans ögon och göra saker på hans sätt. Det är fantastiskt att se hur han utvecklas varje dag och det bästa som finns är när han ropar på mamma och man verkligen ser i hans blick hur mycket han älskar en tillbaka!

Det är så himla mycket jag är tacksam för och jag tycker det är viktigt att tänka på det ibland. Jag berättar varje dag för Daniel och Lion att jag älskar dom och hur glad jag är att dom finns i mitt liv. Jag är så otroligt tacksam att jag kunde få barn, att jag har en underbar familj och en fantastisk släkt. Underbart är det också att vi har flyttat till ett ställe där vi trivs och vi njuter verkligen även om vi såklart längtar efter vänner och familj. Men ni hälsar väl på?

Är inte detta kärlek så säg?

Publicerad 2012-05-19 17:17:31 i Mat och bak,

Alla ni som känner mig vet att jag älskar saltlakrits och hur lycklig tror ni jag blev för det här påskägget?



Alltihopa kommer från den underbara butiken lakritsroten, allt är slut nu men gott var det!



Lion och jag längtar efter Daniel som bara tusan, tur att han kommer hem imorgon.

Pappa brrrrrum säger Lion

Ännu en solig dag!

Publicerad 2012-05-19 13:34:00 i Lions äventyr,

Så härligt det är att vakna upp och se att solen skiner in genom fönstret! Vi tog sovmorgon till 9.30 och har efter det roat oss i sandlådan och kollat på videoklipp på datorn (som vi gör heeela tiden)

Nu är det bäst att jag lyssnar på lite föreläsning medan han sover, har några att se ikapp ;)



Så här roligt kan det vara att städa!

Fredagsmys

Publicerad 2012-05-18 23:07:19 i Lions äventyr,

Vi har haft en härlig dag jag och min lilla älskling. Först gick vid ned till havet och kastade stenar innan vi gick till mataffären och handlade lite. Lion passade på att sno en lakrits/hallon döskalle som var så stor att den inte fick plats i munnen! Han gillar lakrits mitt lilla troll.

Vi stannade till hos lamadjuren på vägen hem men de var väldigt osociala idag.

Efter en timme med ännu mer utelek och lite skypande med mormor och morfar bade vi innan det var dags att duka fram fredagsmyset, gissa om lillkillen var lycklig!? Han åt inte så mycket utan spottar mest ut men han tycker att det är väldigt roligt och drack massor av coca cola :) Vi dricker nästan aldrig läsk (eller brus som dom säger här) men ibland är det gott med kall Cola.

Efter den två timmar långa middagsluren idag så höll han igång till närmare elva ikväll så det blir tyvärr dåligt med pluggande men det finns väl inget bättre än att vara med goungen?

Sötnosen har stått och ropat - Pappa! Pappa! i fönstet och hoppat att han skulle dyka upp.

Godnatt från oss på Sniskan



Lion med munnen full av sitt stöldgods ;)



En osocial lama



Grymt god lakrits, tror jag ätit 6-7 påsar sen vi kom!



Vårt Fredagsmys! Mums



Stor Latte åt mamman för att orka med i lillens tempo!

Stackars Lion har en blånagel på lillfingret och en avvslagen stortånagel, hur ont måste inte det ha gjort? Han är så himla tålig...

Han börjar dessutom bli förkyld, typiskt! Hoppas att det blir en mild variant, så synd om de små när de inte känner sig helt hundra.. Lion om du bara visste hur mycket vi älskar dig!

Inne och dricker kaffe och äter mat

Publicerad 2012-05-18 15:37:18 i På sniskan,

Nu har sötnosen sovit två timmar och vi ska ut och kasta sten i havet om en stund.

Älskade fästmannen/pappan i familjen är på kurs i Oslo hela helgen så jag och Lion får roa oss själva :)
Vi saknar honom såklart men vi får köra fredagsmys med godis och chips och dansa loss till Lets dance!

På söndag kommer svärföräldrarna hit och ska se hur vi har det så då får vi planera in lite mysiga aktiviteter och smultronställen att visa dom under veckan.

Ha en härlig dag, det ska vi :D


Frukost och hårsnoddbrist

Publicerad 2012-05-18 10:34:21 i Allmänt,

God förmiddag!

Här är vi som vanligt ganska segstartade på morgonen men eftersom solen skiner från klarblå himmel så ska vi strax skynda oss ut och njuta på altanen.

Haha, imorse skar jag upp en bit citron för att pressa på min avokado, lilla älsklingen tyckte att det var en väldigt ba idé att ha citron på allt från macka till avokodaon, surt! men gott

Hittar man ingen hårsnodd får man använda en påsklämma!

Kvällens middag

Publicerad 2012-05-17 20:29:03 i Allmänt,

Ikväll äter vi srilankesiskt, mums mums!



Lion gillar att doppa papadams i morotsdip, en egen mindre kryddstark curry och mycket linser så äter lillen med god aptit :)

Fortsatt firande

Publicerad 2012-05-17 16:24:07 i På tur,

Så då har jag kommit upp från firandet, härligt väder och goda våfflor som de serverar med gräddfil och sylt, mums!

Lion hittade en liten pöl att kasta sten i såklart och det bästa var att man fick åka flak efter en traktor, bippiiie som Lion säger!


Det grå huset i bakgrunden på denna bild är det vi bor i!

Mellanlandning hemma

Publicerad 2012-05-17 13:22:42 i På tur,

Nu går grabbarna på promenad för att lilleman ska få sova lite innan lekarna och aktiviteterna startar nere i parken!

Jag ska plugga lite men passar på att visar er lite firande från stan först :)
Vilken folkfest! Det är nästan så man blir lite avundsjuk som svensk att den svenska nationaldagen inte uppmärksammas såhär? Det är verkligen jättefint med alla folkdräkter och flaggor.

Nu ska vi ut och fira 17e maj!

Publicerad 2012-05-17 11:34:02 i Familj,

Nu far vi in till centrum och ser om vi hinner med något firande där innan det är dags för lekar i parken på området vi bor! Tyvärr har vi inga folkdräkter men flagga och tuta har vi handlat!

Ha en härlig dag allihopa :)

På plats i Norge

Publicerad 2012-05-16 23:47:23 i Allmänt,

Nu kommer äntligen det första blogginlägget ifrån Norge!

Vi har det kanonbra här på Noges sydkust även om de flesta dagarna har varit lite väl kalla i min smak! På vägen hit gick bilen sönder och hamnade på verkstad några dagar men annars har allt gått precis så bra som man kunnat önska.

Vårt nya hem går under namnet sniskan eftersom inte många saker hänger rakt här men vi har diskmaskin och tvättmaskin och mycket mer yta än vi är vana! Havsutsikt har vi också och en riktig mördarbacke ned till affären (fråga Daniel som cyklar upp för den varje dag)
Det bästa med vårt nya hem måste ändå vara den stooora altanen och en egen lekplats på tomten :)

Staden är jättemysig och lagom stor, det finns allt men inget ligger längre än 10 min bort med bil. Men varför har ingen berättat att ALLT är stängt i Norge på söndagar!? Ni kommer säkert få höra mig tjata om det för jag har väldigt svårt att släppa det ;)

Vi skrattar åt norska ord emellanåt och vi lär oss allt mer!

Lions favoritsaker så här långt är att leka på leklandet, kasta sten från bryggan i evigheters evigheter, bada badkar och leka på bibloteket.
Han ropar efter mamma och pappa hela dagarna och kan nu mer så gott som alla färger där favoriten är rosa. Han busar en heldel och har hunnit måla en vägg svart med sina kritor och tömt mycket av mammas baksaker på golvet.

Jag tror ingen orkar läsa mer om våra första veckor här i detta inlägg så fler uppdateringar kommer så snart det finns tid :)

Kramar från oss på sniskan

Om

Min profilbild

Madelene Jonsäll

Jag är en 26årig mamma som ursprungligen kommer från de djupa skogarna i hälsningland. Kärleken och livet har sedan lett mig till Stockholm och nu bor vi i en härlig kuststad i Norge. Jag läser just nu till lågstadielärare på distans och siktar sedan på att läsa vidare till speciallärare eller talpedagog. Förutom att umgås med min underbara familj och våra fina vänner så älskar jag att laga mat och baka. När tiden finns så plöjer jag gärna böcker eller pysslar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela