madelenejonsall

Välkomna hit! Jag som skriver heter Madelene och är 28 år. Snart är det dags för mig att bli fru Rafner <3 Här bloggas det om livet som mamma till världens finaste Lion, att bli mamma är det bästa som hänt mig! Det kommer också skrivas om en hel del matlagning och bakning eftersom det görs så fort jag får tid. Jag kommer dela med mig av våra dagar och ljuspunkterna i mitt liv. Trevlig läsning!

Munkar med vaniljkräm och sylt

Publicerad 2012-06-30 20:53:12 i Dagbok,

De här munkarna är nästan så goda att man gråter när man äter dem! Orginalreceptet kommer från Johan Sörberg men jag har ändrat lite och lagt till kardemumma. Receptet är dessutom i vikt vilket gör risken att misslyckas väldigt liten.
 
250g mjölk
50 g jäst
40 g socker
125g äggula (ca 6 st)
7 g salt
skalet från en halv liten ekologisk citron
75g mjukt smör
600g vetemjöl
1/2 msk nystött kardemumma
 
Rapsolja till fritering
Strösocker att doppa i
 
1. Värm mjölken till 37grader (kolla helst med termometer). Smula sedan ned jästen i mjölken
2. Blanda alla ingredienser och kör i hushållsmaskin eller elvisp med degkrokar i tio minuter
3. Låt jäsa under bakduk 30 min
4. Forma bollar i den storlek du önskar, de blir ungefär dubbelt så stora.
5. Låt jäsa 60 min
6. Fritera i 180grader (mät med termometer eller när en bit vitt bröd blir brun på en minut)
7. Lägg dem på papper och låt rinna av
8. Vänd i strösocker och fyll med sylt och vaniljkräm. (jag blandade hallon och blåbärssylt)
Recept på vaniljkräm se under bilderna.
 
 
Vaniljkräm (Lailas med vissa ändringar)
 
2,5 dl mjölk
1 vaniljstång
4 äggulor
0,75 dl maizena
0,75 dl strösocker
25g smör
 
1. Vispa äggulor, maizena och socker ljust och fluffigt
2. Koka upp mjölken tillsammans med en urskrapad vaniljstång. Plocka ur stänglarna och häll över mjölken i äggvispet samtidigt som du visapar.
3. Häll över blandningen tillbaka i kastrullen och vispa på ganska låg värme tills krämen tjocknar (den ska tjockna ordentligt). Häll snabbt över i en kall skål så det inte blir äggröra och fortsätt vispa en stund. Tillsätt smöret och vispa tills det smälter.
 
Vaniljkrämen får lätt skinn på sig så plasta antingen över ytan eller förvara krämen i en spritspåse tills du ska fylla munkarna.
 
När du ska fylla så är det bra att använda en spritspåse med rund tyll, stick håll under eller i sidan och fyll med sylt och sedan vaniljkräm. Ät och njut!
 
Lycka till!
 
 
 
 

En dag på stan

Publicerad 2012-06-30 16:47:34 i Dagbok,

Nu är vi tillbaka efter en härlig dag på stan. Idag var första gången det verkligen kändes som en sommarstad, hade dykt upp fler uteserveringar, glassbarer också massor med folk! Det var som sagt massor med folk idag så Daniel fick tränga sig in och kom ut med en supersmarrig indisktallrik.
 
 
Den här bilden är från igår då det var lugnt.
 
Idag var det aningen mer med folk.
 
 
Vackert eller hur?
 
 
 

Lördagsplaner

Publicerad 2012-06-30 12:47:15 i Dagbok,

Grannarna behöver hjälp med kubbregler så det får bli en match nere hos dem lite senare, kubb är tydligen inte så vanligt här i Norge men de hade fått prova det på en fest och tyckte  det var sååå kul :D
Den internationella matmarknaden ska absolut få ett besök idag också, igår var det en liten herre som somnade efter leklandet så det fick bli pizza och cocacola i soffan istället. Spanade dock in några indier som stod och gräddade nanbröd, grillade chicken tandoori och gjorde samosas igår och det bara måste jag smaka!
 
Lilleman vill ha påfyllning av såpbubblor så en liten tur till leksaksaffären får det också bli men annars har vi inte mycket planerat. Nu är grabbarna nybadade och redo så då sticker vi!
 
Ha en härlig helg finingar
 
 
Oj vad jag saknar mitt blonda hår när jag ser de här bilderna även om det är skönt (och billigt) att slippa gå till frissan och färga håret stup i kvarten!
 

Godmorgon fredag!

Publicerad 2012-06-29 11:38:03 i Dagbok,

Nu kör vi igång fredagsmyset med en tur till leklandet! Regnet vräker ned utanför och har gjort så till och från sedan någon gång inatt.
 
Kram
 

Rosor och fästingar

Publicerad 2012-06-28 23:20:00 i Dagbok,

Mmm ikväll har min vackra fästman gett mig massage, så skönt!
 
Imorgon börjar den internationella marknaden här i stan, Daniel jobbar bara halvdag dessutom så det kan inte bli så mycket bättre! Fredagsmys och helg väntar :D
 
Får se om regnet sätter stopp för besök på marknaden imorgon isåfall får det bli lekland istället, det är en liten kille här hemma som lääängtar dit.
 
Har ju glömt att berätta om en extremt äcklig grej idag, hyresvärden kom ut med sin dotter när vi hoppade studsmatta och visade en enorm fästing som hon hade i nacken. Jag klarar inte av att se sånt! Uuuuäääh. Hon var såklart jätterädd att dottern blivit smittad av borrelia när fästingen fått sitta kvar så pass länge. Jag kunde dock inte bidra med några expertråd varken i hur man drar bort så stora eller annat ;) Tror jag befann mig i någon typ av chock.
 
Kommer ni ihåg rosorna jag fick? Nu sjunger de på sista versen men jag och Lion har klippt av de fina och lagt dem i mateusskålen så njuter vi in i det sista!
 
 
Godnatt från oss på sniskan

Pannacotta

Publicerad 2012-06-28 21:20:41 i Mat och bak,

Ett tag i vintras hade jag totalt snöat in på att göra pannacotta, det är grymt gott, går att variera i det oändliga och innehåller lite socker för att vara en dessert.
 
Grundrecept 4port
 
4 dl grädde
2 gelatinblad
1-3 msk socker
1/2 tsk vaniljpulver eller en vaniljstång
 
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Låt grädde koka upp på ganska låg värme tillsammans med vanilj och socker. Ta av från värmen precis då den börjar sjuda.
Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig och sila upp i portionsformar/glas.
Låt stelna minst tre timmar i kyl.
 
Följande kan du låta koka med i grädden som smaksättning:
 
3st färska lavendelblommor
 
1 msk stötta kardemummakärnor
 
1/2 dl hela kaffebönor (byt då sockret mot honung)
 
1 påse saffran och lite apelsinzest
 
1/2 msk lakritspulver
 
2 msk god kakao
 
Du kan också:
Byta ut hälften av grädden mot kokosgrädde och smaksätta med lime
 
smälta i 50g vit eller mörk choklad
 
 
Här är det bara fantasin som sätter gränser, blanda och prova!
Perfekt att de kan förberedas dagen innan också :)
 
 

Laxlasange

Publicerad 2012-06-28 21:05:55 i Mat och bak,

 
Jag tror att det här är en av Daniels absoluta favoriträtter? Blir det något över går det utmärkt att frysa in i matlådor och ta fram dagar när man inte orkar eller hinner laga mat!
 
 
Laxlasange 6 port
 
350g kallrökt lax
350g lax
200g fetaost
200g riven västerbottenost
ca 16 lasangeplattor
 
Spenatfyllning
 
200g färsk spenat
1 stor gul lök
saften från en halv citron
1 tsk socker
salt
Peppar
Smör
 
Bechamel
 
40g smör
3 msk mjöl
8dl mjölk
1 dl grädde
zesten från en halv citron
riven muskot
socker
salt
peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200grader
2. Skär laxen i små bitar och blanda den rökta och den vanliga.
3. Riv västerbottenost och smula fetaosten var för sig i skålar
 
4. Koka bechamel genom att först smälta smöret, tillsätt mjöl och låt bubbla en stund samtidigt som du rör om. Tillsätt mjölk och grädde och rör tills det kokat upp, låt sjuda ca 10 min samtidigt som du rör då och då. Smaka av!
 
5. Smält smöret i en stekpanna och stek löken på ganska låg värme tills den blivit mjuk, salta och peppra. Lägg i spenaten och pressa över citronsaften. Låt spenaten bara bli mjuk, steker du den för länge tappar den sin fina färg och mycket av nyttigheterna försvinner. Smaka av!
 
6. Häll lite bechamel i botten på formen, lägg på lasangeplattor i ett lager utan att de överlappar varandra. häll på lite mer bechamel. Fördela en tredjedel av laxen, fetaosten och spenaten och en fjärdedel av västerbottenosten. Fortsätt så i tre lager. På toppen tar du bara det som är kvar av bechamelen och västerbottenosten.
 
7. Skjuts in i ugnen i 40min.
 
 

En dag vid havet

Publicerad 2012-06-28 20:28:40 i Dagbok,

Ja som jag lovade kommer här lite härliga bilder från dagen :)
 
 
Mmm så härligt men imorgon väntas stora mängder regn om man ska tro väderleksrapporten. Lion sover i tid för en gångs skull så jag tänkte roa mig med att skriva lite recept och surfa runt efter lite hotell och utflyktstips eftersom min älskling föredrar fotboll framför mitt trevliga sällskap ;)
 
 

Önskelista

Publicerad 2012-06-28 16:39:47 i Dagbok,

Skulle göra ett fint kollage på en liten önskelista inför min födelsedag men det funkade såklart inte att lägga upp här, typiskt! Är det någon som vet vart man kan göra det där det funkar att lägga upp här sen?
 
 
Kitchenaid ljusrosa           oddmolly kofta    systemkamera Canon EOS     chill norway tröja - rembradt.
 
 
 
Blir inte så många inlägg när vädret är strålande vackert och pappan är upptagen på jobbet :) Ska visa lite fina bilder från en dag vid havet senare. Besökte en ny (för oss) jättehärlig badplats med fik, klippor, lekplats och sandstrand.
 
Ha en härlig dag!

Milkshake!

Publicerad 2012-06-27 18:51:52 i Dagbok,

Vi har precis avnjutit en väldigt smarrig milkshake ute på altanen, älskar värmen och solen! Vi har haft en väldigt härlig dag jag och lilleman, hoppat studsmatta och myst massor.
 
Jag nuddade några grässtrån på väg till sjön idag så nu är jag livrädd för fästingar, hatar dom! Usch usch, undra om det är för att man kommer från hälsningland där fästingar knappt existerat som man tycker att de är så extremt hemska? Jag kan inte nudda ett grässtrå utan att tänka - Fästing! Här bär de iaf inte på det elaka TBE-viruset men de är ju tyvärr lika obehagliga ändå.
 
Har pratat med mina kära föräldrar idag och då bestämde vi oss för att lägga en liten bokbeställning så nu längtar jag efter att få läsa de här:
 
Underbart!
 
För er som vill göra egen chokladsås till att smaksätta milkshake med eller äta med glass så kommer vårt recept här!
 
50g mörk choklad
3 msk god kakao
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa flingsalt.
 
Koka ihop och smaka av! Tillsätt mer kakao eller sirap efter smak, vi gillar vår mörk och inte för söt.
 
 
Nu ska vi skypa med farmor och farfar som varit i dalarna en vecka!
 
Kram
 
 

Hemma från stranden!

Publicerad 2012-06-27 14:31:50 i Dagbok,

Efter en lååång sovmorgon så packade vi in oss i bilen och for till den lilla stranden vid sjön! Sååå mysigt, lugnt och skönt. Känns väldigt svenskt/hälsningland där vid tjärnen.
 
Det är så härligt med Norge att det ibland känns som man befinner sig vid medelhavet med berg, vita hus och klart vatten. Åker man istället innåt land så är det tallar och tjärnar precis som i Sverige :)
 
 
Nu ska vi ut och gunga lite!
 
Kram

Osso Buco

Publicerad 2012-06-26 23:38:51 i Dagbok,

Börjar bli standard här hemma att Lion är vaken lika länge som oss :S Just nu sitter han i sin pappas knä och tittar på videoklipp och klockan är över halv tolv!
 
Ikväll har vi iaf ätit Osso buco med risotto, det var kanonmumsigt :) Inte en särskilt bildskön rätt men ändå.
 
 
Imorgon ser det ut som det ska bli kanonväder! Hoppas hoppas att det stämmer :D Daniel har en hel del jobb men jag och Lion får mysa järnet isåfall. Undra om det går att åka till stränderna vi brukar vara vid trots att det är en stor festival därute? Med mitt lokalsinne vågar jag inte riktigt leta mig ut till andra stränder!
 
Nu är det bara en vecka kvar tills jag fyller år också :D Får se vad vi hittar på för mysigt då!
 
Kram

Lion 20 månader

Publicerad 2012-06-26 14:58:35 i Familj,

Imorgon blir Lion hela 20 månader och han är verkligen en helt underbar liten kille full av kärlek, han delar ut de härligaste kramarna och blåser, klappar och kramar om man gjort sig illa. Glad är han nästan jämt och som alltid gillar han att vara nära, nu mer än någonsin tror jag, Kryper upp i knät så fort han får chansen och vill gärna bli buren. Mitt hjärta svämmar verkligen över av kärlek flera gånger om dagen.
 
Han har precis fått sin sjuttonde tand och springer nästan jämt. Han vill gärna blir buren eller hålla handen när man upptäcker nya saker och är väldigt facinerad av humlor.
 
Han tycker det är jätteskoj att laga mat och baka där han hjälper till med både det ena och det andra från sin plats på bänken.
 
Han har blivit väldigt lång och är såå stor nu. Han frågar fortfarande väldigt mycket efter Niklas och kan förklara det mesta med de ord han kan och gester.
 
Något som är roligt är att han verkar vara ganska noga med städning, plockar undan och fixar! Han gillar också att åka bil och drömmer nog om att åka motorcykel? Han blir alldeles lyrisk när han ser en iaf!
 
Han har också ett sjujävla humör mellan varven när det inte blir som han tänk sig eller han inte får som han vill.
 
 
Vi skulle göra allt för dig vår busunge!
 

Utedag

Publicerad 2012-06-26 14:47:56 i Dagbok,

Mmm idag vaknade vi kl. 9 av att det var 20 grader i skuggan på altanen. Vi gick direkt ut på altanen och bara njöt!
 
Vi gick in en snabbis och fixade frukost och tvättade lite och då vi kom ut igen hade det dragit in en herrans massa otäcka moln. Typiskt! Men tro det eller ej så har molnen hållt sig undan och vi har haft sol hela dagen, underbart.
 
Vi har fixat lite i trädgården
 
 
Vi har också badat ute på altanen och druckit kaffe i solen
 
 
Just nu sover älsklingen nere i vagnen och jag passar på att säga hej här och njuta av en kaffe i lugn och ro innan pappan kommer hem :) Hittills har dagen varit perfekt så jag hoppas kvällen fortsätter på samma härliga sätt!
 
Kramar

Bröllopsfrisyrer

Publicerad 2012-06-25 16:28:06 i

Just nu ligger jag vaken på nätterna och grubblar över bröllop, vi siktar in oss på bröllop nästa sommar så jag är ute i väldigt god tid med planerandet/drömmandet men det är lite typiskt mig ;) Klänningen ska jag använda min mormors gamla men göra om kjolen (om det går). Överdelen är kortärmad helt klädd i spets, jättefin!
 
Mat, tårtor, färgtema har jag redan bestämt, haha! Plats och frisyr är det jag klurar på just nu. Vi vill gärna ha ett fäbodbröllop men vågar man ha det i Sverige? Tänk om regnet öser ned heela dagen? Även om man hyr partytält med väggar så kanske det inte funkar?
 
Tänkte jag kunde visa lite frisyrer jag gillar! Favoriten är Jessica Albas med flätan, vad tycker ni?
 
 
 
 
 

Hurtbulle

Publicerad 2012-06-25 16:03:13 i

Perfekt bröd att röra ihop om man vill ha hembakt, jag vet inte hur många gånger jag gjorde det här brödet med Lion i babybjörnen när han var liten? Tråkigt med bikarbonatbröd är att de bara är goda i två dagar men det är å andra sidan rysligt enkelt att göra!
 
Hurtbulle
 
2 dl havregryn
5 dl mjöl (jag brukar blanda ljust dinkelmjöl med vanligt vetemjöl)
1 dl hela hasselnötter
1 dl russin
1 dl linfrön
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl lingonsylt
1/2 dl mörk sirap (eller flytande honung)
4dl filmjölk eller naturell yoghurt
 
1. Sätt ugnen på 200grader vanligt eller 175 varmluft
 
2. Blanda de torra ingredienserna
 
3. Tillsätt sylt, sirap och yoghurt.
 
4. Blanda
 
5. Häll i smeten i en oljad brödform
 
6. Grädda en timme
 
 
Brödet går dessutom att variera genom att testa olika nötter, torkade bär och mjölsorter.
 
 

Risör

Publicerad 2012-06-25 15:53:49 i Dagbok,

Idag hade Daniel inga patienter inbokade mitt på dagen så vi passade på att besöka en stad i närheten som vi varit lite nyfikna på, den var otroligt mysig så det blir garanterat fler beök dit någon dag när vi har mer tid!
 
 
Vi passade också på att besöka en gårdbutik vi hört talas om där de säljer ekologiska närproducerade matvaror. Vi inhandlade nitritfri korv, bacon, osso bucco kött och jordgubbar. Vi fick också hälsa på gårdens grisar och de fina kossorna var väldigt nyfikna och åt gärna klöver ur handen.
 
Jordgubbarna var nog de godaste vi någonsin smakat!? Helt nyplockade, solvarma och perfekt mogna!
 

Ldb nyhet

Publicerad 2012-06-25 00:03:59 i Allmänt,

När jag bodde i Usa blev jag jätteförtjust i en lotion med doften sweet pea (luktärt), såg ikväll att Ldb kommit med en variant som jag bara måste leta reda på. Hoppas hoppas att den doftar lika underbart som den från Bath and body works!
 
 
Julia om du läser det här är det den till höger jag vill ha!

Upp och nedvända världen

Publicerad 2012-06-24 23:21:43 i Dagbok,

Grrr nu hade jag skrivit ett långt inlägg som bara försvann!?
 
Jaja bara att börja om ;) Lion sov middag mellan 17:30-21 ikväll, någon mer än jag som tror att vi kommer skrota uppe halva natten? Det är tur att vi inte har någon förskola att passa tiden på imorgonbitti utan vi kan skrota kvar i sängen halva dagen om vi vill!
 
Idag for vi till djurparken igen trots regn och rusk! Jag tycker det är sååå roligt att vara där och blir som ett litet barn när vi närmar oss :D Tur att vi skaffade oss årskort där.
 
Gissa om Lion tyckte det var spännande när en stor älgtjur luktade honom på handen?
 
 
Även om inte regnet störde oss allt för mycket så var det skönt att fly in i den varma "djungeln" en stund och gå på äventyr bland apor, fiskar, fåglar och krokodiler.
 
 
Får mig och Daniel var den häftigaste upplevelsen idag att stå bara decimeter ifrån en stor lejonhona som drack vatten (med en glasvägg emellan såklart) herrejösses vad stora de är. Vi hann med de delar vi inte såg förra gången och jag blir verkligen överraskad av de enorma lekområdena de har för barnen. Hela världar uppbyggda kring olika sagofigurer och teman! Vår favorit blev nog kardemumebyn eller Kamomillastad som vi säger i Sverige. Ni vet där rövarna Kasper, Jesper och Jonathan bor? Vi sjöng den visan jättemycket när Lion var bara någon månad för vi tyckte den var så rolig. Sök på rövarnas visa på spotify om ni vill höra den!
 
Ganska dålig bild utifrån men innanför porten fanns massor med små hus som man kände igen från sagan/visan där man kunde gå in och titta/leka. Rövarnas hus med lejonlyan fanns såklart också!
 
Hade tänkt att skriva ned några recept ikväll men ni får vänta tills Lion behagar sova i lite rimligare tid! Nu sprakar elden här bakom och jag tänker sätta mig i soffan med bästaste killarna och titta på staffarna på fotbollen (trots att jag är helt ointresserad)
 
Sov gott och njut varje minut!
 
 
 
 

God förmiddag!

Publicerad 2012-06-24 12:58:51 i Dagbok,

Här hemma skrotade gullnissen upp till halv tolv ungefär vilket gav oss sovmorgon till halv elva imorse, skönt!
 
Vi lessnade på att hänga hemma och försöka få honom och sova igår kring halv elva så då for vi till havet och tittade på brasan, häftigt att vara vid havet när det var sådär upprört väder! Vågorna slog men det regnade knappt något och var väldigt skönt där framför brasan. Vi var väldigt glada att vi åkte!
 
 
Lion ville inte sluta åka bil så han satte sig med sin Dorafilm alldeles innanför dörren vid halv tolv igår :) Gosis.
 
Vi åker nog till djurparken idag igen och hoppas att vi slipper regn!
 
Kramar
 

Underbar dag trots regn

Publicerad 2012-06-23 20:36:24 i Dagbok,

Sååå skojigt vi haft det idag! Medans killarna lekte i lekrummet och under tiden Lion sov middag fick jag tid att strosa runt i affärerna alldeles själv :) Prova kläder i lugn och ro och drömma om allt jag skulle vilja ha i köksaffären, spanade bl.a. på den ljusrosa kitchen aiden som är väldigt lockande.
 
Klädprovningen gick väl sådär, hade mycket fint med mig in på hm men kombinationen av att jag är lite för kort och att jag inte riktigt är överens med att mina revben hamnat längre ut efter graviditeten gjorde att jag inte köpte något men det var skoj ändå! Fick världens finaste skål av min älskling, det var kärlek vid första ögonkastet och jag bara måste tillbaka och köpa den lilla skålen också!
 
 
Vi hann också med en god fika på stan innan vi for hem och bakade! Det blev både bröd, chunkey monkey cupcakes (Lailas) och peanutbutter cookies!
 
Jag har ofta Lion på bänken med mig när jag bakar, han får mäta, röra och smaka såklart!
 
Hurtbulle (lägger ut recepten senare)
 
 
Det här gofikat står och väntar på oss nu! Lyckades dessutom hitta på en alldeles grym chokladfrosting till cupcakesen eftersom jag är ganska less på Lailas med all philadelphia även om jag tycker om philadelphia.
 
Efter allt bakande grillade vi världens godaste hamburgare, mums! Nyrökt bacon från slaktaren, riktig cheddarost (inte sån där sladdrig i plast som vi har i sverige), hemmagjord dressing, tomat, lök och saltgurka. Sååå grymt gott!
 
Dressing:
 
1/2 dl bostongurka
1 - 2 msk ljus sirap
1/2 dl chilisås
1 dl creme fraiche
 
ev lite salt och peppar
lite majonäs kan också vara gott i om du har det hemma
 
Blanda bara alla ingredienser och smaka om du vill ha mer sirap, creme fraiche eller salt
 
Nu ska jag knäppa på kaffemaskinen och ha lite mysfika med familjen! Om Lion somnar lite tidigare ikväll så kanske jag hinner lägga ut lite recept senare ikväll. Åka till något bål gör vi inte ikväll eftersom regnet vräkt ned konstant sedan klockan tre, förstår inte hur de ska få eld på något ikväll?
 
Kram kram
 

St Hans

Publicerad 2012-06-23 11:10:57 i Dagbok,

Vi har just startat dagen med en smarrig skogshuggarfrukost (som Daniel kallar det) bestående av bacon, ägg och potatis.
 
Idag firar man St Hans i Norge, det gör man genom att tända stora bål runt om i skärgården så troligtvis blir det att vi far omkring och tittar på det ikväll om det inte regnar. Väderprognosen såg dock riktigt bedrövlig ut :/ Just nu vräker regnet ned utanför så vi får se vad vi hittar på.
 
Det hålls också lite jippon på stan idag, bland annat en stor konsert utanför konserthuset så det blir säkert en tur dit :) Satt och tittade lite i Arendals kalender igår och det verkar vara en hel del trevliga jippon framöver som internationell matmarknad, köpvecka när alla butiker är öppet till 24 med massor med erbjudanden några dagar osv.
 
Jag är faktiskt ordentligt less på det här eländiga vädret nu, vart är sommaren? När ska vi börja kunna vara ute?
 
Blev ett ganska spretigt inlägg det här känner jag, ibland velar jag lite över vad man ska berätta här på bloggen, ska jag vara modigare och ta upp lite mer vad jag tycker och tänker eller hur man ska göra?
 
Sen vill jag bara säga att ni kan väl kommentera mera? Det är så roligt att läsa någon kommentar när man kommer in på bloggen och med tanke på de som läser så är det ju en försvinnande liten procent som faktiskt kommenterar!
 
Hoppas solen skiner på er och att ni får en härlig lördag.
 
Kram
 
 
Lion sitter på ett lejon på vår underbara dag i djurparken
 

Midsommarkvällen

Publicerad 2012-06-22 21:12:57 i Dagbok,

Elden sprakar i öppnaspisen och Lion myser tillsammans med sin pappa i soffan. Regnet har vräkt ned sedan två och det var fullt med barn på lekland så där fick vi inte plats.
 
Det fick bli storhandling istället och det var nästan lika roligt tyckte Lion för där fanns en trehjuling man kunde provköra runt runt runt. Tyvärr råkade han snubbla och slog munnen så han fick sin första fläskläpp men han är lika glad för det :) Gissar att han är lite öm i munnen för hans 17e tand håller på och tittar fram och det ser ganska rött ut.
 
Vi har några utflykter vi skulle vilja göra men de kräver bättre väder så vi håller tummarna för finväder imorgon!
 
Det har varit ganska tomt och konstigt idag. Midsommar ska vara tillsammans med familj/vänner med många barn, sånger och god mat. Vi älskar verkligen att vara med varandra men en sån här dag är det lite tomt att bara vara vi i ett land där man jobbar idag och inte firar något. Blommorna vi plockade blev aldrig till kransar, lusten infann sig inte riktigt när regnet vräkte ned utanför!
 
Jag hoppas att ni alla haft en härlig dag och dansat så det räcker till för oss också!
Nu ska jag mysa mina underbara killar, Kram kram
 
 

Midsommarlunch

Publicerad 2012-06-22 16:13:22 i Dagbok,

 
Lion och jag har matat fåglarna nere vid bryggan med en halv limpa, vi fick känna oss väääldigt populära :) Förutom det så kan lille herrn sitta och beundra humlorna i rosenbuskarna hur länge som helst.
 
 
Vilken lycka det är att få vara din mamma och upptäcka världen tillsammans med dig. Så mysigt med den lilla handen som vill hålla om det är lite otäckt eller nya saker.
Ligga på bryggan och titta ned på sjöstjärnor är också skoj.
 
På vägen hem stannade vi till vid studsmattan, plockade blommor gjorde vi också men nu i eftermiddag har regnet vräkt ned heeela tiden så vi funderar på om det får bli en liten tripp till leklandet? Vi ska åtminstonde handla mat inför helgen. Vågar inte chansa på att affärerna är öppna imorgon när de firar St: Hans här i Norge ;)
 
Mycket rea som kommit igång nu såg jag, kanske blir en tur in till "byen" imorgon om det inte är helgdag? Skulle vara roligt att titta omkring lite i lugn och ro.
 
Eftersom det är midsommar så lyxade vi till det med att äta upp Daniels havsöring, den var kanongod! Vi saknar dock en bra filekniv så jag gjorde så gott jag kunde!
 
 
Har hört att ni har härligt väder i Sverige, härligt!
 
Stora kramar till er
 

Nykokta krabbor

Publicerad 2012-06-22 10:43:49 i Dagbok,

Så här härliga krabbor kan vi köpa direkt från fiskarnas båt nere i hamnen!
 
 
Nu ska jag och Lion ut med vagnen och leta vackra blommor, kransar ska bindas och hemmet ska få lite midsommarkänsla.
 
Hoppas ni får en härlig midsommar med sol och trevligt sällskap!
 
Vi började dagen med såpbubblor!
 
Kramar

Jag måste varit snäll idag?

Publicerad 2012-06-21 22:36:55 i Familj,

Så här vackra rosor fick jag av min älskade idag. Mitt hjärta svämmar över av kärlek och tacksamhet! Vilken underbar familj jag har.
 
 
Älskar älskar älskar er!

Pizzatajm

Publicerad 2012-06-21 21:54:21 i Dagbok,

Efter djurparksbesöket så var vi vrålhungriga, det fick bli en smarrig pizza och coca-cola. Jag gillar verkligen de norska pizzorna som påminner om de amerikanska/pizza hut. Massor med smarriga pålägg.
 
Ett stort pluss var att vi fick en leklåda till Lion med kritor, memory och ett block.
 
 

Dyreparken i Kristiansand

Publicerad 2012-06-21 21:50:20 i Dagbok,

Nu har vi äntligen varit på besök till djurparken och löst ett årskort så förhoppningsvis blir det många besök där framöver. Väldigt roligt för både stora och små! Väldigt lugnt var det så Lion kunde springa precis som han ville :D
 
Så spännande att han skippade att sova middag även idag, vi hann med ungefär halva parken på 2 1/2 timme men det var så skönt att slippa stressa. Längst tid tillbringade vi inne hos aporna där det simmade fiskar och sprang fåglar, kan lova att det var skoj för en liten kille!
 
 
Kapten sabeltand som tydligen är väldigt populärt i Norge.
 
 
Såååå många fiskar förklarar Lion för pappa.
 
 
Stor fin djurpark där djuren verkade ha det väldigt bra. Stora ytor och möjligheter att gömma sig. Väldigt många områden med massor med lekställningar/hus och äventyr för barnen förutom djur också. Åh vilken härlig dag vi haft!

Sista dagen innan morbror Niklas for hem

Publicerad 2012-06-21 21:41:10 i Dagbok,

Så sorgligt att morbror Niklas farit hem (speciellt för Lion). Vi såg dock till att hans sista dag här blev riktigt mysig :) Vi trotsade det inte allt för varma vädret och for till havet för att plocka lite snäckor och gräva i sanden.
 
 
Ingen värme men det var ändå mysigt!
 
Fina killar med spadarna i högsta hugg!
 
Efter havsbesöket for vi till Ica och inhandlade lite fisk och annat som behövdes till kvällens middag. Lion ville utnyttja tiden med morbror till max så han skippade att sova middag.
 
Innan middagen åt vi smält brieost tillsammans med en blandning av oliver, soltorkade tomater, grillad paprika och färsk basilika.
 
Fett och gott :)
 
Efter det åt vi en kanongod fisksoppa gjord på fonden jag kokade av skalen förra veckan. Jag tillsatte, tomat, citron, lök, zucchini, fänkål, lax, stenbit och färska räkor. Till det åt vi citronaioli och drack vin! Gott!
 
 
Till efterrätt blev det lavendel och chokladpannacotta som tyvärr var lite för lös eftersom jag inte hade tillräckligt med gelatin hemma! Den gick och äta ändå som tur var.
 
Gårdagen avslutades med lite word rumble i soffan och mys. Efter alla killarna gått och lagt sig var jag tvungen att sitta uppe och läsa klart boken! 6,5 av 10 får den. Helt klart läsvärd men inte någon ny twilight som jag hoppats.
 
 
Recept på pannacotta och aioli kommer någon dag när det finns tid! Kram
 
 

På väg till djurparken!

Publicerad 2012-06-21 12:46:09 i Dagbok,

Kastar in ett inlägg så ni vet att vi lever bara :) Har mycket fina bilder och recept att dela med mig av senare ikväll. Men som rubriken säger så skuttar vi in i bilen och far mot djurparken!
 
Ha en kanondag, kramar

Sovmorgon

Publicerad 2012-06-20 13:02:50 i Dagbok,

Idag överraskade Lion med att sova till kvart i elva! Jag vaknade tio och var minst sagt förvånad.. Är det så här det känns att ha sovit ut? :P Vi är alltid bortskämda med att han sällan vaknar innan åtta men jag minns inte sist han sov till elva? Vi är alla nattugglor i den här familjen!
 
Vi hade sen en discofrukost tillsammans med morbror Niklas och Lion vill lyssna på upupup (Euphoria) och mimmi (call me maybe)fråga mig inte var han fått mimmi ifrån! Dansa, spela munspel och sjunga gillar vår kille. Konstigt med så omusikaliska föräldrar men men :P
 
Midsommar närmar sig också.. konstigt att inte fira den med familjen Rahm och de andra! Daniel jobbar men något mysigt ska vi väl kunna hitta på ändå?
 
Sista dagen morbror Niklas är här också, va tomt det kommer bli! Vi hade tänkt susa till stranden och äta lunch och mysa men nu verkar det dra in massor med fula moln!? Typiskt.
 
Njut av dagen, det ska vi!
 
Kramar
 
 

Lotiontips

Publicerad 2012-06-19 20:07:11 i Dagbok,

Gokväll i stugorna :)
 
Nu är pappan hemma igen efter en riktigt lång dag på jobbet men det är så roligt att ddet går bra för honom! Kunderna kommer tillbaka och är nöjda och känner sig bättre. Niklas var dit igår och fick känna på stötvågsbehandling, inge vidare skönt.
 
Härligt att kunna ha altandörren öppen igen och springa ut och in som man vill! Lion sov så här gott medan jag och Niklas solade en halvtimme.
 
Så fin sommaroutfit från Lindex, glada färger är härligt på sommaren. Så har jag alltid tyckt att Lions färg är grönt! Vi har ju laddat med massor av fina shorts och tshirts till vår skatt så nu får sommaren vara här och stanna tycker jag.
 
 
Tänkte också passa på att tipsa om en lotion utan parabener, parfym och många andra skitgrejor vanliga lotions kan innehålla. Jag har som de som känner mig vet jobbat på en ekoaffär under några år innan vi flyttade till Norge och blivit rejält uppskrämd av vad våra vanliga produkter gör mot kroppen. Visste vi att huden absorberar ungefär 60% av det man lägger på den? (därför nikotinplåster funkar).
 
Jag var extremt noga när jag var gravid och när Lion var liten men nu är jag inte fullt så petnoga även om jag inte smörjer in mig med vad som helst och använder deo utan aluminium. Efter duschen smörjer jag in mig med sesamolja efter tips av våra goda vänner men om jag vill smörja in mig emellan duscharna så tycker jag olja blir på tok för fett. Den här från Burt an bees luktar jättegott och går lätt in i huden! Här säljs den på vanliga apotek och kostar ungefär 150:- men kommer inte riktigt ihåg hur det var i sverige?
 
Kramar
 
 
 
 

Härliga sommarvärme

Publicerad 2012-06-19 15:04:13 i Dagbok,

Vi har njutit för fullt av det härliga vädret idag, varit ned till havet och haft det mysigt. Nu har lillkillen somnat i vagnen och jag tänker ta med mig boken ut och passa på och läsa lite :) Får komma med en längre rapport lite senare!

Kram


Bild från igår då Lion fick en egen glass, han äter bara chokladen än så länge för glass är alldeles för kallt :)

Välkommen sol!

Publicerad 2012-06-19 12:06:45 i Dagbok,

Härligt att vakna upp till en klarblå himmel idag :D Lion sov till närmare 10 efter att hållit igång till halv tolv igår!

Efter en smarrig frukost ute på altanen så har vi kommit fram till att det blåser lite för mycket för att en dag på stranden ska vara aktuellt så antingen leker vi ute på gården och tar en sväng till stan när Daniel hade en lucka så passar Niklas på att springa runt med lite fler CVn eftersom det var så rackarns dyrt att åka hem nu innan midsommar.

Lion tycker så mycket om sin morbror och det är så mysigt att de får lite kvalitetstid tillsammans :) Lion ropar på honom så fort han går på toa eller försvinner iväg när vi är någonstans, Ditte heter han på Lionspråk!
Han kan också ropa på mommo, offa (morfar), faffa (farfar), jujja (julia), bitta (britta), aiiin (Alwin)!



Ha en toppendag!

Kvällsmys

Publicerad 2012-06-18 21:58:49 i Dagbok,

Nu sprakar elden så här fint här hemma! Underbart att ha en öppenspis som man ser både från soffan och köksbordet.



Precis efter jag skrivit det föra inlägget så sprak molntäcket upp och solen kom fram. Vi for till Hove där de höll på att förbereda för Norges största festival som går av stapeln i helgen. Skulle tydligen komma hit många kända även för oss svenskar :) Snoop dog och Victoria Maggio t.ex.

Tyvärr var det ingen direkt värme i luften så efter en liten sväng till havet åkte vi till lekparken istället där Lion fick busa av sig lite innan vi åkte hem och drack kaffe ur termos och åt bullar framför elden istället för vid havet. Mysigt det med!




Stackars maneten!


Vet inte om vi har några planer för imorgon, Daniel jobbar mycket så vi får hoppas på lite bättre väder så vi kan vara ute hela långa dagen!

Godnattkramar

Edsbynord

Publicerad 2012-06-18 18:48:21 i Dagbok,

Vi har just ätit srilankesiskt som måste vara det godaste jag vet just nu? Mums!

Jag liksom många andra undrar vart sommaren tagit vägen? Längtar efter att kunna äta ute och tillbringa dagarna utomhus igen. Idag har det varit ganska varmt men grått och lite regn på eftermiddagen.

Vi ska snart åka på en liten fisketur för att komma ut lite på kvällskvisten, Lion sov lika sen middag idag så det är lika bra att passa på och göra något :)

Jag och lillebror funderade över lite edsbyord vi inte kan klara oss utan under middagen idag och kom fram till följande.


Stutta/stutt/stuttat = När man går in i något/någon

Skvatt/skvitter = När man hoppar till för man blir överraskad/skrämd

Tärv = När man gapar efter mycket/glupsk

Sumla = När man blandar kortleken

Knöven = När man är halvsjuk

Sull/sullig = Ungefär som kladdar/klumpig

Är det något mer ni edsbybor som läser?



Några kort från min 25års fest för ungefär ett år sedan :)


Ha en härlig kväll!

Kramar

Bra start på dagen!

Publicerad 2012-06-18 11:18:12 i Dagbok,

Nu går jag på sommarlov på riktigt med allt bedömt och klart! Högsta betyg på allt, det ska firas idag :D

På dagens schema står ett besök på stan så Niklas kan lämna något CV till restaurangen som sökte personal. Daniel slutar dessutom ganska tidigt idag så vi tänkte möta upp honom där så får vi se vad vi hittar på!

Jag har craving på srilankesiskt idag så jag måste införskaffa lite ingefära så vi kan äta det idag!

Hoppas ni får en fin dag!

Kramar

För er som inte har så fullt upp i sommar och vill läsa så tycker jag ni ska läsa Kristina Olssons böcker, de blir bara bättre och bättre! Den jag läste nu gick knappt att sluta läsa så den tog slut på två kvällar! 8,5 av 10 i betyg.

Änglavakter

Har ni inte läst dom innan så börja med askungar, sååå bra!

Nybakade bullar med spill

Publicerad 2012-06-17 22:31:56 i Dagbok,

Klockan närmar sig halv elva och lilleman är fortfarande vaken :) Ljust ute är det också, härligt!

Ikväll har vi inte gjort många knop, förutom att baka bullar då. Behövde en ny laddning i frysen och de blev riktigt goda även denna gång som tur var.

Lion var på lite dåligt humör när bullarna skulle fotograferas vilket resulterade i lite utspillt kaffe på bordet :)


Godnatt och sov gott!

Godaste rödvinssåsen

Publicerad 2012-06-17 17:35:12 i Mat och bak,

Rödvinssås är en till favorit här hemma. Så här gör jag min:

3dl vin
1 dl vatten
3 msk rå hackad lök
ev. 1 msk tomatpure, då brukar jag steka den i lite smör i kastrullen innan eftersom rå tomatpure kan vara lite skarp.
1-2 msk oxfond, kalvfond eller 1 mörk oxbuljong tärning
1/2 msk balsamicovinäger
1/2 tsk socker
några stänk mörk soja
peppar
ev.salt

Koka ned till ungefär hälften. Sila av löken.

maizena + vatten att reda av med till önskad tjocklek

20g smör att blanka av såsen med innan servering. smaka av och se om det behövs mer salt och peppar.

Smaklig spis!



Ni får gärna ge respons på mina recept, det är ganska svårt att utvärdera dem själv :)

Min bearnaisesås

Publicerad 2012-06-17 17:27:36 i Mat och bak,

I flera år har vi gjort egen bea när vi grillat till sommaren och nu har vi kommit fram till ett recept som är det perfekta enligt oss :) Mycket enklare än man tror!

2msk hackad lök, helst röd eller sharlottenlök
4msk vatten
3 msk vitvinsvinäger eller vinäger från estdragon om du har lyckan att ha en sån burk hemma
1 msk torkad dragon eller 2 msk färsk eller estdragon
Några varv med pepparkvarnen

Koka ned detta tills ca 3msk återstår.
Smält 200g smör undertiden och håll det varmt på spisen.

3 äggulor i en kastrull. Sila över vinägerblandningen och sätt på kastrullen på plattan med medelvärme, vispa hela tiden tills blandningen är skummig och lite tjockare. Ta av från plattan.

Häll i smöret först droppvis och vispa kraftigt hela tiden (elvisp går utmärkt) tills allt är i förutom den vita bottensatsen. Är såsen väldigt rinnig så sätt på kastrullen på plattan igen och vispa tills den tjocknat, den tjocknar ganska mycket när den svalnar också!

Smaksätt med flingsalt, ev mer peppar och finhackad färsk persilja och/eller dragon. Mmm!

Porslintips!

Publicerad 2012-06-17 15:57:27 i Mat och bak,

Jenny undrade om jag hade några tips på fint porslin :) Jag själv har funderat på vad jag vill ha i flera år men här kommer iaf några favoriter.


Älskar de vita tallrikarna med spetskant och skulle gärna ha den kombinationen, tyvärr kantstöts mateus porslin ganska lätt eftersom de är av keramik. Maskindisk tål dom och det är så roligt att man kan kombinera dem med färger man gillar om man har lust!



Baronesse från Hackefors utan guldkant (helvita) är också jättefina men tyvärr ruskigt dyra!


Greengates chloe gillar jag också men tror man tröttnar på dem. billigare än de andra dock. Speciellt hos systerlycklig som har 15% för studenter




Dressed Alessi vit är också väldigt fin!

Hemma från badhuset!

Publicerad 2012-06-17 15:14:11 i Dagbok,

Oj så mysigt det var att bada tyckte lillkillen som just nu sover som en stock i hallen. Åkte stora rutchkanan gjorde han också men det var lite läskigt i de mörka tunnlarna och så fick han massor av vatten i ansiktet på slutet :)

Här har vi varit idag, under vattenrutchbanan fanns härliga barnbassänger med massor av leksaker!

Smarrig frukost!

Publicerad 2012-06-17 10:59:38 i Mat och bak,

Idag har vi startat dagen på bästa möjliga sätt trots att regnet faller utanför. Amerikanska bananpancakes och en somrig smoothie!

Amerikanska pannkakor

4-6 pers

2 1/2 cup vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver (Ta mer om du vill ha riktigt fluffiga pannkakor men då kan de smaka lite bakp.)
1/3 cup farinsocker
en gnutta salt
2 ägg
1/3cup rapsolja neutral
1 3/4 cup mjölk.

Blanda de torra ingredienserna noga, tillsätt ägg, mjölk och olja och vispa bort alla klumpar.
Tillsätt valfri smaksättning, finhackad choklad, två mosade bananer, hallon eller blåbär.
Stek på medelhög värme i ganska rikligt med rapsolja så kanterna blir krispiga.
Servera med lönnsirap och bacon, mums!



Till det drack vi en jättegod smoothie som innehöll färska jordgubbar, vattenmelon, några blad mynta, en liten skvätt lime och lite vatten.



Nu packar vi väskorna och åker till det fina badhuset vi hört talas om, på tok för tråkigt väder för att åka till djurparken idag så det fick bli plan B. Mysigt att ha stora älsklingen hemma med oss idag! Från och med imorgon har Daniel hand om kliniken på egen hand, spännande!

Ha en härlig dag, kramar!

Det är inte synd om oss!

Publicerad 2012-06-16 21:12:18 i Dagbok,

Ikväll har vi avnjutit en riktig kanonmiddag. Grillad entrecôte, zucchini, champisar tillsammans med sötpotatispuré och hemmagjord bea och rödvinssås. Nu är vi extremt mätta och lite dåsiga. Lion däremot sov jättesen middagslur så han håller nog igång halva natten. 

När vi var in till stan idag åkte det förbi en båt med ett ålderdomligt utseende och konstigt klädda typer på. Plötsligt small det till så högt att billarmen satte igång, ganska läskigt! Jag och lillebror ser inte så bra någon av oss så vi misstänkte att det var terrorister och var en smula skraja. Det visade sig att det var någon forntidsdag på byn idag, folk var utklädda, bondens marknad var i stan och massa andra jippon. Trevligt!



Vet inte om jag visat den gigantiska kyrkan? Vi måste gå in där någon dag.


Så här smarrig lunch åt vi i hamnen, helt nyfriterat ifrån fiskbutiken!



Och kvällen smarriga middag, jag får återkomma med recept en dag när jag har lite mer energi för nu vill jag bara gosa ned mig i soffan tillsammans med de bästa killarna i hela världen.

Godmorgon från ett regnigt Arendal

Publicerad 2012-06-16 11:28:46 i Dagbok,

Idag är pappan i familjen och jobbar och lillebror ligger och sover efter en sen natt på stadens pubar. Promenad hem i spöregn är jag glad att jag missade, det var två dyngblöta killar som ramlade in vid tresnåret.

Vi har just pratat närmare en timme på skype med mormor och morfar och sen farmor. Det är så roligt för Lion leker verkligen genom datorskärmen, ger bort saker, vill att de ska blåsa osv. Bra grej när man bor långt borta!

Lionmessi och jag sitteroch fikar i hans lilla bord men ska strax skrämma upp Niklas så vi kan åka till stan.

Ikväll blir det grillning av massor med gott, lyckades hitta halloumi igår!

 
Vackra underbara älskling. Mamma älskar dig så hjärtat värker!


Lion åker ned för alla rutchkanor själv nu, så skoj!

Ha en härlig dag, kramar från oss

Fredagsfrossa!

Publicerad 2012-06-15 21:23:40 i Mat och bak,

Nu sitter jag med en nygjord latte, gott godis i ett helt lugnt hem! Stora älsklingen och lillebror är på hamnpuben och ser fotboll och lillen sover. Inte en helt vanlig situation för mig, funderar om jag ska slötitta på tv eller börja läsa en bok? Den förra kunde jag knappt sluta läsa så det är faran med att börja en ny bok :D

Som rubriken säger har vi haft en härlig middag här på sniskan. Havskräftor, räkor, majonäs och bröd.

Majonäs är busenkelt att göra och under alla år jag gjort det har den bara skurit sig en enda gång så våga prova det.

Så här gör jag majonäs, jag mäter inte men skriver på ett ungefär.

en äggula
1/2 msk vitvinsvinäger eller 1 1/2tsk dijonsenap
1/2msk färskpressad citron
en rejäl nypa flingsalt
några varv med peppar kvarnen

Vispa ihop dessa ingredienser. Tillsätt sedan natural rapsolja i en fin stråle samtidigt som du vispar hela tiden, fortsätt till du uppnått önskad konsistens. Ha skålen på en blöt handduk när du vispar så far skålen inte omkring. Använd rena redskap i glas eller metall (inte plast) så har du snart en god majonäs!

När vi ska äta den med skaldjur blandar jag majonäsen med ca 1dl gräddfil eller creme fraiche och lite finhackad dill.


Lyxade till det med havskräftor gratinerade med ett smör smaksatt med chili, persilja, vitlök



Av skalen kokade jag en smarrig fond tillsammans med tomatpuré och lite rotfrukter och grönsaker som jag hade i kylen. på med en flaska vitt vin och lika mycket vatten så kan du frysa in en kanongod fond att göra soppa, gryta eller risotto på senare. Dagens tips!

Våffelrecept

Publicerad 2012-06-15 15:08:03 i Mat och bak,

Jag gillar verkligen när det är vikt istället för deciliter när det kommer till bakrecept. De här våfflorna är våra favoriter, de passar dock bättre till gräddfil/sylt eller brunost/smör eftersom de är ganska söta :)

400g vetemjöl
150g socker
175g smör
6dl röd mjölk
2 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker eller 1tsk vaniljpulver

Blanda de torra ingredienserna medan du smälter smöret.
Blanda smör och mjölk och häll i mjölblandningen. Blanda noggrant! (gärna med mixer eller elvisp)
Tillsätt de två äggen och låt svälla ca 30 min innan du gräddar våfflorna.

De blir ganska kompakta och mättande men väldigt goda. Vi har dock lyckats köpa en värdelöst våffeljärn (obh nordica) men de blir goda även om det tar 6min att grädda en enda våffla!

Älsklingen

Publicerad 2012-06-15 14:28:49 i Familj,

Mitt hjärta slår ett extraslag när jag ser dig, du är så grymt vacker!



Älskar dig oändligt.

Jumbo Lekland

Publicerad 2012-06-15 14:11:44 i Dagbok,

Som rubriken säger så har vi lekt av oss rejält idag, Lion sover som en stock i hallen och våfflor gräddas för fullt. De ska såklart ätas på det traditionella norska sättet med römme och sylt eller brunost och smör. Mums!

Det är så himla roligt på leklandet! Jag vet inte vem som tycker det är roligast, Lion eller vi vuxna?



Ni ser väl va roligt vi haft!?

Fina vyer och ännu en härlig dag

Publicerad 2012-06-14 22:40:55 i Dagbok,

Så härligt att vara tillbaka hemma! Vi hann med en tur till havet och Bjellandstrand innan Daniel började jobba som tur var så jag fick min goda glass :) Nere vid havet var det ganska blåsigt idag men det är ändå härligt att komma dit. Varmare än våra veckor i Sverige har det också varit så det klagar vi inte på, Lion har till och med kunnat bada ute i poolen.

Efter Lions middagslur så har vi farit omkring på lite mataffärer för att fylla upp kylen lite. 

Vi har just rensat kylen på de sista bullarna så nu är jäst inhandlat för ett bullbak imorgon eller senare i helgen. Känner mig helt snurrig, har fått för mig att det är måndag idag men det är det ju inte. Imorgon blir det förhoppningsvis en tur till stranden om det fina vädret håller i sig. På eftermiddagen ska lillebror söka lite jobb i staden så jag och Lion hänger nog med och matar lite fåglar och leker på biblioteket under tiden. Fredagkväll måste det väl bli en smarrig middag också, är sugen på Daniels havsöring men då måste jag införskaffa mig en bra filékniv först...

Jag vill in i någon butik och leta efter en liten present till mina älsklingar också. Har en finurlig grej på gång som jag tror kommer göra dem glada :)

Jag och lillebror har fastnat i wordrumbleträsket vilket Daniel inte uppskattar men det passar väl bra eftersom det är fotbollsEM vareviga kväll. 



Niklas vågade klappa den keliga grisen :)



Smarrig glass!



Vackra vyer, såg tre räkor som simmade omkring idag!

Nytt däck till barnvagnen

Publicerad 2012-06-14 11:43:20 i Dagbok,

Mmm jag är så sugen på körsbärsglass med mörkchoklad så nu far vi till havet och Bjellandstrandsgård innan pappan i huset börjar jobba! Solen strålar så vi har ätit en väldigt smarrig frukost på altanen.

Nä nu visar det sig att det blir barnens hus och försöka få tag i ett nytt däck istället, inte lika roligt men nödvändigt om grabben ska kunna sova middag.




Här är lilla hästen som bor tillsammans med lamadjuren och fåren här nere, så snäll och försiktig med Lion är den!

Kram

Borta bra men hemma bäst!

Publicerad 2012-06-13 20:29:09 i Dagbok,

Åh vad härligt att vara hemma igen! Stora älsklingen väntade på flygplatsen och den lilla familjen är återförenade igen, underbart :D

Det har varit väldigt mysigt att vara i Sverige men det är så tomt när hela familjen inte är tillsammans. Har laddat över bilderna från dagarna tillsammans med kompisarna och det var så mycket fina kort! Härliga minnen från härliga dagar.

Vi är ganska sega efter en dag på resande fot, det visade sig att vi var tvungna att checka ut och in bagaget igen i oslo så det var svettigt värre med en nyvaken liten kille och tunga väskor att kånka omkring på. Det var bara att gå direkt på planet och upp i luften när vi var klara, tur att morbror Niklas var med!

Strålande sol bjuder Arendal på ikväll och jag kan knappt vänta på att lägga oss och sova i hästens säng igen! Kaffemaskinen var också ett kärt återseende för mig och alla leksaker för Lion.

Nu ser vi fram emot två månader i Norge innan det är dags att åka till Sverige nästa gång, då ska Daniel ta lite semester så vi hinner med ett besök i Edsbyn efter bröllopet!



Lion och farfar körde ett pass på gymmet i stenhamra!





Gofika hos finaste vännerna, mums!



En egen tittutlek hittade grabbarna på!



Kom kompis!



Finaste ettåringarna, hoppas ni alltid kommer vara vänner!



Mina älskade pojkar!

Kramar

Studentskiva och dagen som varit

Publicerad 2012-06-12 20:24:18 i Dagbok,

Idag har Lions äldsta kusin tagit studenten, grattis!

Lion tyckte att middagslur var överskattat en dag som denna och därför blev det en tidig kväll för oss. Dom har en stor studsmatta hemma så jag kan lova att jag fått ett rejält träningspass på den idag.

Kanongod mat bjöds det på, så gott med en vällagad buffé! Tallriken var fullastad med godsaker och nybakt bröd till det, Mmmm!

Innan studentskivan hann vi med en låång promenad och stenkastning i sjön tillsammans med Lions bästa vän Alwin och hans mamma. Vi förundrades lite över hur stora våra killar blivit. Inte länge sedan de satt lugnt på stranden och pillade lite i sanden bara. De är så fina mot varann, pratar ett eget språk gör de också!
Mira med mamma kunde tyvärr inte komma idag :( Tur att vi hann träffa dem igår, vi kommer ju inte åka till sverige förrän i slutet av augusti igen när det är dags för bröllop!

Inga bilder idag heller tyvärr eftersom jag inte sitter vid min dator, imorgon är vi hemma med älskade pappa igen så då hoppas jag kunna ladda över bilderna från våra underbara dagar här i Stenhamra.

Kram

En fantastisk dag med vännerna!

Publicerad 2012-06-11 20:29:36 i Dagbok,

Åh nu känner jag mig fyll av energi och kärlek. Lycklig i både själv och hjärta, det enda som fattas är stora älsklingen.

Vi har haft en helt underbar dag där det bjuditt på supersmarriga muffins, gott kaffe, pizza och bästa sällskapet! Lion och de andra barnen var så glada och lekte jätteduktigt med varandra. Det kokades soppa i blomkrukan, sparkades boll, lektes tittut och kramades bland barnen. Som mamma var det helt underbart att se! Känner hur mitt mammahjärta bara svämmar över av kärlek :D Tack för en perfekt dag våra underbara vänner! Vi är så glada att ni finns och att just ni hamnade i vår mammagrupp.

Innan träffen så hann vi med en härlig lekomgång i borgenparken också, träffade på en mamma från öppna förskolan där som verkligen fick mig att må så bra. Så skönt att träffa någon som tänker så lika kring barnuppfostran som man själv och hon peppade mig verkligen som mamma.

En helt underbar dag som sagt, jag längtar redan tills vi träffs nästa gång (imorgon).

Imorgon tar Lions äldsta kusin studenten och vi skippar utspringet eftersom det är mitt i Lions middagslur och det är lite jobbigt för honom att vänta bland alla människor, åka in till stan osv. Till mottagningen ska vi såklart! Gissar att det blir god mat och glada människor.

Tyvärr är det slut på batteri i kameran men bilder kommer så småningom!

Kramar

Framme!

Publicerad 2012-06-10 20:05:35 i Dagbok,

Resan gick kanon trots att lillkillen inte hade ro att sova middag idag :) DVD är minsann en bra uppfinning och mamma mutade med både chips och godis för att hålla humöret uppe.

Vi har kelat med katterna som verkade känna igen oss och tittat till gamla lägenheten. Smultrojasminen har precis börjat slagit ut så det var en bra tajmad visit i stenhamra, de doftar sååå otroligt gott!

Jag tänkte slå mig ned i soffan och börja läsa lite i en bok, som jag längtat efter att läsa böcker!

Godkväll och sov gott.



Tror det börjar bli dags att besöka djurparken i kristiansand snart!? Årskort får det bli så kan vi åka dit stup i kvarten om vi vill :D

Tåg mot Stockholm idag

Publicerad 2012-06-10 10:26:08 i Dagbok,

Som rubriken säger är det dags att lämna ljuvaEdsbyn för den här gången. Första gången jag inte kommer vara här i juli, första gången jag missar kräftskivan.. Sorgligt :(
Vi har haft en jättehärlig vecka här med massor av mys även om den variit väl stressig och mamma och pappa jobbat. Vi längtar efter pappa men som alltid när jag är här önskar jag att vi slapp åka härifrån.

Kommer troligtvis bli väldigt dåligt bloggande eftersom svärisarna saknar trådlöst nätverk men något ska jag försöka få till :)

Britta är snäll och hjälper oss vid tågbyte i Gävle, skönt!

Varje gång jag bakat en tårta så undrar jag över mitt yrkesval, det är ju så grymt roligt att baka, laga mat och dekorera.. Meeen man ska väl ha en rolig fritidssysselsättning också?

Ska bli så roligt att träffa Mira och Alwin med mammor imorgon! Mys.

Kramar



Sötaste ministudenten

Härlig första dag på sommarlovet

Publicerad 2012-06-09 20:36:28 i Dagbok,

Känns som man är barn på nytt när man får skriva att man har sommarlov, härligt!

Shoppat lite roligt på byn idag och sedan tog jag en flertimmarsfika med vackraste Britta, för mig som inte har någon syster är hon det närmsta jag kommer? Ibland är det så skönt att träffa någon man delar samma bakgrund med och det spelar liksom ingen roll om man inte setts på flera månader för det är ändå naturligt och lika roligt att ses.

Nu har lillebror Nicklas bestämt sig för att följa med till Norge redan på onsdag och kanske söka lite sommarjobb? Spännande!

Längtar mycket efter fina älsklingen hemma i Norge nu, tänk vilken tur jag har som träffat honom. Älskade underbara du!

Nu sitter hårfärgen i (mörkare, sorry älskling) och jag och pappa ska hyra film eftersom världens gulligaste unge
somnade tidigt ikväll så det gäller att passa på!

Ha en härlig kväll, kram!



Lion var vääääldigt förtjust i fläkten hos gammelmorföräldrarna idag.

Nya kläder och stor kille

Publicerad 2012-06-09 10:13:34 i Lions äventyr,

Efter en sovmorgon till närmare nio har vi nu ätit frukost och kommit igång :)

Idag blir det en tur till Bollnäs men fina kusinen Britta, mysiga lillak ska få ett lunchbesök. Mysigt att sitta och prata lite i lugn och ro!´

Lion har fått så himla mycket fina kläder både här och i Norge, han har blivit så lång vår lilla/stora kille. 86 är för litet, han har verkligen rännt iväg på längden sen vi flyttade till Norge. Ställde honom på vågen igår, 14,7 kg (med pyamas och blöja). Det är drygt 1 kg mer än när vi var här förra gången! Så himla bra eftersom viktuppgången gått ganska trögt sen han fyllde ett annars. Min gissning är att det beror på att han knappt äter burkmat längre? De få gångerna vi öppnar en burk vill han knappt smaka, bra tycker mamman som hellre ser att han äter vanligt mat med ordentligt med kalorier och vitaminer!



Den här snygga tröjan fick han av Britta och han stod och speglade sig lääänge med den och ville absolut inte ta av den igår, gullunge!

 

Hepp, dags att hoppa i säng!

Publicerad 2012-06-08 23:04:49 i Dagbok,

Jag lovade mig själv att ligga i sängen senast 23, Lion somnade precis så nu tar jag min härliga tidningshög istället för skolböcker och kryper ned jag med :D Godnatt vänner


Bästa mattidningen, bästa mammatidningen och lite skvaller till det :) Sämre kan man ha det!

Mjukglass

Publicerad 2012-06-08 19:44:54 i Dagbok,

Oj så gott det var med mjukglass tillsammans med saltlakritssås och strössel! Kommer knappt ihåg sist jag åt mjukglass?





Fina morbror/lillebror Niklas har kommit till byn! Har inte träffat honom sen i påskas så det ska verkligen bli roligt att få träffas iaf en sväng. Som tur är kommer han till Norge i sommar så vi hinner umgås :D

Kram

Sommarlov

Publicerad 2012-06-08 17:15:58 i Dagbok,


Nu har vi varit på finaste julias student, den bjöd på både regn och solsken :) Tror hon hade mest blommor runt halsen av alla (vi är ju några jonsällare).

Fick kanongod buffé med både kyckling, rostbiff, melon, hembakt bröd och spett. Mums!

Alla tyckte tårtorna var både goda och fina så det var ju en lättnad, hon skulle dessutom handla lite saker åt mig i usa! Wiiiie.

Jag tror jag ska ta med mig Lion upp till byn och fira in sommarlovet med lite smarrig glass och lek i någon park.

Snart åker vi till Stockholm och ska träffa Lions (och mina) underbara vänner och det ska bli så himla mysigt! Gissar att det hänt hur mycket som helst på de två månader vi varit borta? Så ska vi fira en till student innan vi far hem till världens bästa pappa och älskling igen! Tio dagar är egentligen alldeles för länge ifrån varandra.

Tårtorna

Publicerad 2012-06-08 11:30:58 i Mat och bak,

Nu tror jag inte det är någon risk att den blivande studenten hinner in och titta om jag lägger ut tårtorna för vi är precis på väg dit :)

Svenskaupg. är inlämnad och jag har sommarlov, bippieeee!

Jag får återkomma med ett längre inlägg ikväll, nu vet ni att vi lever och mår bra :D





Tyvärr glömde jag penseln så det fick bli text i marsipan och bara namnet istället för "Grattis till examen" som Julia ville, hoppas hon blir nöjd ändå :)

Ha en härlig dag!

Sommarlovet närmar sig..

Publicerad 2012-06-07 11:31:18 i Dagbok,

Ett dygn kvar sedan ska jag gömma elevtextanalys boken och börja plöja sommarläsningen :)



Idag ska tårtorna dekoreras vilket blir tokroligt. Tyvärr måste jag skriva fyra sidor till på elevtextanalysen innan imorgon också men det löser sig nog!

ha en härlig dag, kram!

Nationaldagsfirande

Publicerad 2012-06-06 23:51:52 i Dagbok,

Ikväll skrotade killen uppe till närmare 23 vilket resulterar i att jag sitter bänkad framför dator eftersom jag känner mig tvungen att sätta igång med elevtextanalysen som ska in på fredag. Räknar med en härlig sovmorgon imorgon ;)

Ikväll till middagen kände jag att vi ju var tvungna att fira sveriges nationaldag också när vi firade Norges så storslaget! Sagt och gjort, pappa fick ner och leta reda på något med sverigeflaggor på så dukade vi fram västerbottenost, hårdbröd, älgfärsbiffar, svensk färskpotatis och brunsås (jag hade fetaost och soltorkade tomater i biffarna och serverade tzatziki till men någon måtta fick det väl ändå vara). Det var väl ändå extremt svenskt tyckte jag och kände mig nöjd.

Till Alcatraz var vi ju tvungna att provsmaka mousserna till tårtorna för att försäkra oss om att det skulle smaka bra, det gjorde det som tur var!

Min stora älskling hemma i Norge fick en stooor havsöring idag så jag planerar redan en god sashimimiddag av den! Mums, sååå skoj med så goda fina fiskar och en älskling som gillar att fiska upp dom :D



Så ingen blir förskräckt så vill jag påpeka att det är granatäppeljuice och inte snaps i kannan, huvudsaken att det var svenska flaggan på. Sen kanske jag kan tillägga att det är ganska jobbigt att släcka törsten genom att bara dricka i små snapsglas men Lion hade det roligt!



Tårtbottnarna står nu fyllda och redo att täckas med marsipan och dekoreras imorgon kväll!



Trots att jag minskade gelatinmängden från orginalreceptet så blev hallonmoussen för tjock, blandade i lite ovispad grädde innan jag fyllde tårtorna med den så blev det kanon. Gott var det iallafall!

Sov gott, Kram

Brännässlor visade sig vara vitplister!

Publicerad 2012-06-06 17:46:47 i Dagbok,

Jag har haft väldigt huvudbry över något på vår tomt som ser ut som brännässlor men med vita blommor och som inte verkar bränns. Nu har jag iaf hittat att det heter vitplister och saknar brännhår, skönt så slipper jag oroa mig för att Lion ska bränna sig när han leker! :D




Nu är bullreceptet rättat!

Publicerad 2012-06-06 15:21:10 i Dagbok,

Eftersom lillkillen vaknade när jag skrev in karemummabull receptet så blev det väldigt rörigt, det ska vara fixat nu iallafall.

Nu får jag ge mig själv en spark i rumpan och sätta igång med tårtfyllningarna och det med basta.

Härlig dag i bergsbo!

Publicerad 2012-06-06 14:38:17 i Dagbok,

Nu är magen full av korv och lillen sover gott i vagnen (tror jag det är morfar som är ute).

Jag ska strax sätta igång med tårtorna men först tittar jag in och visar lite bilder från dagen, regn/åskmoln överallt men ändå sken solen hela tiden!?



Fina bergsbo, det är verkligen barndom för mig!



Fäbovallen heter Jonsällsvallen och är ca 150 - 200år gammal, här har någon ristat in år 1885!


På promenad för att hälsa på de hypersociala kossorna, både jag och Lion fick oss några sträva pussar ;)



För er Jonsällare som läser kan det kanske vara intressant att se nya rummet som är så gott som färdigt :)





Loft, våningssäng och bäddsoffa så många får plats :D



Rummet där bäddsoffan och våningssängen brukade stå!

Ha en fortsatt jättebra dag, kram

Rosor till tårtor - check!

Publicerad 2012-06-06 10:55:45 i Dagbok,

Gjorde lite ljusare rosor igår och dom blev hur fina som helst tillsammans, idag ska det fixas mousser att fylla tårtan med!

Idag är Lions morfar ledig så vi tänker åka och fira nationaldagen med korvgrillning i vår fäbodvall :D Mysigt!

Lion och jag har varit uppe och lekt mellan 4:30 och 6 imorse, jätteskoj ;) Som tur var så gick han med på att sova några timmar till. 

Nu ska vi packa oss iväg men ni får ha en härlig nationaldag allihopa, kram!



Knopparna ovanifrån

Några stora rosor och några små, känns lite tråkigt att gjort färdigt dom precis när man börjat få in snitsen!


Tenta - check!

Publicerad 2012-06-05 19:35:34 i Dagbok,

Nu var tentan avklarad, skööönt! Bara en inlämning kvar sen är det sommarlov :)
När jag kom hem efter tentan var kusin jessica här så Lion hade det jätteskoj med hennes barn, mysigt.

Ikväll så har Lion gett en blomma till en tjej och fick en stor kram av henne, hur sött är det inte när så små barn är så gulliga mot varann?

Här drar det in mörka moln så snart kommer nog regnet. Lillpysen har redan somnat och jag tänker strunta i skolan ikväll och fixa rosor istället :D

Ha en fortsatt härlig kväll!



 

Knasig vovve som luktar lite unket efter dybad och blött väder!



Tack lillhjärtat för alla fina blommor :)

Modellerings resultat

Publicerad 2012-06-05 10:44:40 i Mat och bak,

Det är så roligt att göra tårtor, tänk vilket jobb att vara konditor!

Är inte riktigt nöjd med färgen men det blir nog bra tillsammans?





Bilden är kass men färgen syns bättre här :) Nu har jag gjort ungefär hälften och hoppas på att kunna göra klart resten av blommorna och knoppar ikväll.

Nu måste jag försöka tänka lite potenser, sgd och mgm!

Kramar

Tårtbak och matteplugg

Publicerad 2012-06-05 01:06:21 i Dagbok,

Pust vilken stressig dag! Tårtbottnar gjorda, storhandlat och farit hit och dit. När lillkillen äntligen somnade vid halv elva blev det till att sätta sig och modellera rosor samtidigt som jag lyssnat på två matteföreläsningar som repetition inför imorgon.

Hoppas verkligen tentan känns okey imorgon, känner mig inte alls så förberedd som jag önskat!

Nu är klockan över 1 så det är hög tid att lägga sig, Godnatt!



Mamma älskar älskar älskar dig!

Framme i Edsbyn!

Publicerad 2012-06-04 14:48:35 i Dagbok,

Gårdagens resa gick verkligen hur bra som helst, stolt man blir som mamma när han skiner som en sol hela dagen vare sig man befinner sig på en flygplats, ett tåg eller upp i luften. Idag har det varit full rulle sen vi vaknade vid tio. Besök hos vackraste gammelfarmor, Lion fick välja leksak på leksaksaffären, bakat tårtbottnar och strax kommer det mer besök.



Sötnosen tittar ut på stooora planen innan avfärd.



En ny dorafilm underhöll stora delar av både fly och tågresan



Jag blev väldigt glad när vi kom ut precis vid starbucks och slog till på en stor extra coffee caramel frappuccino! Lite för söt var den men va tusan ;)



Lion lånade en truck vilket var tokskoj ända tills han råkade tuta och en arg tant kom springande!



Min galna gofis tyckte det gick bra att vila lite precis där man kommer ut från flygplatsen där alla står och väntar på sina nära och kära! Haha jag skrattade så tårarna rann! Han vilade på golvet mitt i tåggången påvägen hem också, varför inte?

Nu måste jag skynda mig räkna lite matte och jag räknar inte med att hinna blogga så mycket den här vackan som är galet hektisk men efter fredag väntar sommarlooov!

Kram

Grimstad

Publicerad 2012-06-02 15:35:08 i Dagbok,

Idag har vi varit på besök i det som kallas "studentstaden" häromkring. Vi såg endast pensionärer och barnfamiljer men vi kanske var ute lite väl tidigt! Vita vackra hus, en härlig hamn, mysiga fik och gatorna kantade med jättefina butiker.

Vi började med lite nyrökt fisk i hamnen och gick vidare till ett superfint fik där vi delade på en stor charkuteritallrik och surdegsbröd. Mums!

De har mycket chill norway på riktigt bra rea här men tyvärr inte i min storlek, de har mycket fint annars tycker jag.

Verkar iaf som att strejken inte medför några större förseningar än max en timme och det står vi ut med för då hinner vi till och med på tåget :)



Lion och mamma är lyckliga i alla asiatiska affärer här! Idag inhandlades kardemummakapslar och papadums.




Mysigt med alla vita trähus efter gatorna, Lion och pappa hittade en vacker vovve som ville bli klappad





Underbart god fisk för både stora och små!


Fina mamma!

Nu ska jag gå och börja packa lite i min nya knallrosa resväska som jag fått av mamma!

Kramar

Strejk i Oslo

Publicerad 2012-06-01 23:37:33 i Dagbok,

Tror ni inte att det är strejk i Norge precis när vi ska flyga? Grrrr. Grym tur att mamma är här iaf annars hade jag inte åkt med Lion själv. Kom dessutom på att jag inte bokade ombokningsbara biljetter på tåget! Typiskt.

Men det löser sig nog, ingen idé att ta ut något i förskott! Säkert flyter allt på jättefint :)

Ikväll har vi dansat till let's dance, eldat i öppna spisen och fredagsmyst med pizza i soffan. Idag fick vi dessutom vara ute i snöblandat regn!? Hmm få se nu var det första mars eller första juni eller vad var det?

Har precis sett balbilderna på fina kusinen Julia, grymt vacker var hon!

Nu är det dags att krypa ned med mina älsklingar och sussa sött. Godnatt

En vecka till sommarlov

Publicerad 2012-06-01 14:43:33 i Dagbok,

Har precis insett att den sista upg. i svenska som las ut idag är tokstor så det bäst att jag sätter fart om jag ska hinna allt som ska göras nästa vecka!

I stan finns massor med tårtbakgrejor såg jag idag, så bra att slippa beställa allt på nätet! Idag har fina kusinen Julia bal, önskar verkligen vi kunde vara där och titta. Tur att de brukar vara duktiga på att lägga ut bilder, hoppas att de inte har det alltför kallt och regnigt bara! Sju år sedan min bal var, jösses vad tiden går!

Lilleman sover gott nere i vagnen men han borde vakna närsom helst, då ska vi fara iväg och shoppa lite mer ;)

Kramar

Hemma från shoppingturen

Publicerad 2012-06-01 13:25:30 i Dagbok,

Wihoo vad mysigt vi har haft! Vi har båda hittat kanongrejor på rea, hittade en urfin Odd Molly tröja med 60% rea!





De här fina bilderna har jag lånat från smultrogården!
Hon har dock underklänning så det är bara en "volang" på min.

Jag har också insett att jag börjar bli gammal när jag inte vill gå in på Carlings för att de spelar för hög musik ;) Haha

Shoppingdag

Publicerad 2012-06-01 08:51:51 i Dagbok,

Nu faller regnet utanför fönstret och jag och mamma gör oss i ordning för en dag på stan, skötväskor och busiga killar är förbjudna ;)

Fick mail igår av finaste Jenny och Alwin, åh vad jag saknar dom! Vi var beräknade att få barn precis samma dag innan ultraljudet (27e) Vi blev flyttade med Lion lyckades ju födas den 27e ändå! Så speciellt att ha en vän man delat något så stort som att få barn med. Glada fina Jenny med familj.

Nä nu ska vi åka, ha en härlig dag allihopa!

Kramar



Hur söt?

Om

Min profilbild

Madelene Jonsäll

Jag är en 26årig mamma som ursprungligen kommer från de djupa skogarna i hälsningland. Kärleken och livet har sedan lett mig till Stockholm och nu bor vi i en härlig kuststad i Norge. Jag läser just nu till lågstadielärare på distans och siktar sedan på att läsa vidare till speciallärare eller talpedagog. Förutom att umgås med min underbara familj och våra fina vänner så älskar jag att laga mat och baka. När tiden finns så plöjer jag gärna böcker eller pysslar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela