madelenejonsall

Välkomna hit! Jag som skriver heter Madelene och är 28 år. Snart är det dags för mig att bli fru Rafner <3 Här bloggas det om livet som mamma till världens finaste Lion, att bli mamma är det bästa som hänt mig! Det kommer också skrivas om en hel del matlagning och bakning eftersom det görs så fort jag får tid. Jag kommer dela med mig av våra dagar och ljuspunkterna i mitt liv. Trevlig läsning!

Varför?

Publicerad 2012-09-24 20:21:45 i Dagbok,

Blir så ledsen då människor gör varandra illa.
 
Varför tar vi inte hand om de vi älskar?
 
Varför finns det inget magiskt trollspö att vifta med som gör allt bra igen?
 
Varför varför varför. Alla dessa frågor och tankar.
 
 

Upp som en sol och ned som en pannkaka

Publicerad 2012-09-18 23:51:53 i Dagbok,

Just nu hänger jag knappt med i svängarna själv därför tar jag en paus i bloggandet. Förhoppningsvis återkommer jag då lust och tid finns igen!
 
Tack till alla som läst och kommenterat :)

Återkommer på tisdag

Publicerad 2012-09-14 10:05:34 i Dagbok,

Jag har sällan varit med om maken till stressig vecka, plugg, Falun, läsning, packning och en underbar gofis att ta hand om.
 
Idag flyger vi till våra underbara vänner i Halmstad och avslutar med en hotellnatt i Göteborg innan vi åker tillbaka till Norge igen efter 3 1/2 vecka på resande fot.
 
Hörs mer på tisdag helt enkelt :)

Busy busy

Publicerad 2012-09-11 21:13:02 i Dagbok,

Tittar bara in snabbt och talar om att vi har det bara bra, lite väl fullspäckat schema bara :) Nu måste jag läsa en bok innan det är dags att joina lillman i sängen då klockan ringer tiiidigt imorgon igen.
 
Inte ofta jag har kört 80 mil på fem dagar kan jag lova ;)
 
Ha en härlig kväll finingar!
 
 

Hungrig som en varg!

Publicerad 2012-09-10 16:42:00 i Dagbok, Mat och bak,

Skippade sista lektionen så nu har jag precis landat hemma och kastat i mig lite mat innan en kväll full av lek och bus med mitt älskade hjärta väntar.
 
Han höll om mig så gosigt imorse att det inte var så lätt att masa sig upp när klockan ringde men dagen i Falun har varit ganska skoj, framförallt att träffa tjejerna i klassen.
 
Dagen drog igång med musik och den önskar jag verkligen att jag sovit över! Usch och fy vad hemskt att sjunga sådär med folk man inte känner när man är lika omusikalisk som jag. Som tur var så hade vi svenska efteråt där jag åtminstone slipper skämmas ihälj! Skippade sista lektionen i drama för att åka hem och ta hand om lillfisen :)
 
Jag och Britta fikade på en så god brownie med salt kolasås på i helgen så jag var bara tvungen att försöka mig på en egen igår. Recept kommer om den blev god men har inte hunnit smaka den än! Kaffepannan har just puttrat klart och jag är såååå kaffesugen efter en hel dag utan kaffe (katastrof).
 


Fynd!

Publicerad 2012-09-09 15:12:34 i Dagbok,

På HM igår hittade jag en kofta som jag verkligen gillar. Fin färg, mjuk och mysig och fin detalj med dragkedja i ryggen. 199:- och en rabattcheck på det så blev det nästan gratis!




 
 

Tjejhelg

Publicerad 2012-09-09 14:26:49 i Dagbok,

Oj vad härligt det vara att tillbringa en dag i Gävle igår med bästa Britta! Långfika (som inkluderade en geting i min latte), bondens marknad där vi handlade härliga råvaror till middagen, lite shopping, god mat med vin och massor utav tjejsnack. Precis vad jag behövde!
 
Tack fina du för en underbar dag, blir alltid så glad av att träffa dig.



Sååå god fika men en brownie med salt kolasås och pecannötter på. Sen gick vi hem och lagade ekologisk lammentrecôte med rödvinssås, sötpotatispuré smaksatt med getost, färska bönor och friterad rosmarin. Så ett gott Zinfandel vin till det, kan verkligen rekommenderas bonaterra tror jag det hette och var ekologiskt och kostade 130:-. Mums mums!
 
Tog med mig min bror på vägen hem så Lion var helt salig då han fick träffa sin morbror igen och höll igång ett bra tag efter tolv inatt ;)
 
Imorse började dagen mycket trevligt med ännu en fin vän som kom på promenadbesök, så mysigt! Synd att tiden går så fort när man har det roligt.
 
Nu planeras det för tacos innan lillebror styr kosan tillbaka till gävle igen och vi förbereder oss för en vecka med massor av skola i Falun och praktik innan vi styr kosan mot Halmstad/Göteborg för mys med bästa vännerna!
 
Hoppas er helg varit fantastisk!
 
Kramar
 

Overall

Publicerad 2012-09-07 23:40:00 i Lions äventyr,

Vinteroverall till Lion måste inhandlas, Didriksson, Lindberg eller PoP?
 
 



Som vanligt gillar jag grönt till Lion.. Didriksson lutar det åt men den ser heeelt enorm ut i strl.90!
 
Kan man ha sån tur att vi får tag i en Lindberg på den stora rean? Fick tag i massor förra året.
 
Tips tas gääärna emot. Hade en Kax förra året och det funkade bra men med tanke på klimatet i Norge vill man ha riktigt bra grejor i år. Ullunderställ och fleeceset har vi att ha under redan.
 
 
 
 
 

Full rulle

Publicerad 2012-09-07 20:03:51 i Dagbok,

Efter en så gott som sömnlös natt (har på tok för mycket att grubbla på just nu) så körde morgonen igång med en redovisning och sedan skutt in i bilen för att hinna till frisörtiden i Bollnäs. Lite ljusa slingor och tonat i en beige nyans, är så nöjd! Klippte av en decimeter så nu känner jag mig som ny!
 


Tycker det är svårt att fånga färgen på bild men gjorde ett försök!
 
Ikväll har vi ätit smarrig thaiimat och cyklat runt hela Edsbyn. Tittat in hos gammelfarmor på en kopp kokkaffe och gofika, handlat fredagsgodis och inspekterat nya leksaksaffären!
 
På vägen hem hade den söta farbrorn vi mötte häromdagen grävt upp en hallonplanta åt mamma så nu ska det odlas gula hallon i Roteberg minsann!
 
Nu blir det soffmys med familjen och då saknar jag min älskade i Norge lite extra.
 
Trevlig helg finingar!
 
 
 

Hårtankar

Publicerad 2012-09-06 19:10:12 i Dagbok,

Idag for jag och mamma en sväng till Bollnäs för att strosa i affärer, så mysigt! Blev dåligt med shoppat för mig men lyckades få en tid för klippning och slingning imorgon :D Lääänge sedan jag var till frisören nu så det är verkligen välbehövligt. Igår fick jag och mamma hårgrejorna vi beställt från England också, mycket billigare än i Sverige och fraktfritt. Jag varierar mellan feeluniqe.com och lookfantastic.com. Den här gången provade jag lite andra hårinpackningar eftersom den jag normalt kör med var slut! Kerastase är väldigt bra men dyrt.
 
 
Först blir det redovisning med studiegruppen, måste säga att det ska bli riktigt roligt att träffa alla i Falun nästa vecka. Synd bara att jag inte kan vara med och äta och ha det trevligt tillsammans med dom på kvällarna :/
 
Har iaf en tjejdag inbokad med min fina kusin Britta i helgen. Så kul! Något annat som är skoj är att trattisarna börjar bli riktigt stora nu, jag älskar att plocka svamp.
 
 
Ni som känner mig vet kanske att jag är totalt bedrövlig när det kommer till att fixa håret, jag är både för lat och när jag försöker fläta luggen osv. så blir det inte särskilt bra.. Idag gjorde jag dock något jag tyckte var lite roligt, en knut av en fläta!
 
 
 
Tänkte också försöka få tag i en sån där donut i helgen, ska tydligen vara ganska enkelt så är det ju vädigt fint!
 
Nu ska jag bada med min fina son :)
 
 

Familjefotografering

Publicerad 2012-09-06 13:17:22 i Dagbok,

Så här fint har mina föräldrar det på en hylla i vardagsrummet. Här var sötnosen bara 2 1/2 månad.
 
 
Är riktigt sugen på en till fotografering och läste att bästa Marias of Sweden börjar fotografera igen i oktober så det kanske blir något nästa gång hela familjen är här?
 
http://www.mariasofsweden.com/ kolla här om ni vill se lite av de fina bilderna hon tagit!

Fullt upp!

Publicerad 2012-09-06 10:56:59 i Dagbok,

Jag ångrar att jag någonsin sa att jag tyckte tempot var ganska lågt första terminen i skolan, nu får jag sitta vaken halva nätterna för att hinna med ;)
 
De har ändrat tiderna i skolan också så jag missar min klipptid imorgon, grrrrr.
 
Hoppas ni får en bra dag!

Tittar in och säger Hej!

Publicerad 2012-09-05 12:59:43 i Dagbok,

Nu börjar strax ett seminarium men tittar in och säger hej här först :)
 
Offa (morfar) är nu hemma från älgjakten igen så lillkillen är lycklig kan jag lova. Tyvärr ingen älg den här gången men vi hoppas på bättre lycka i oktober.
 
Igår kokade jag älgryta med mörkt öl samtidigt som jag lyssnade på föreläsning. Lion åt 4 (!) skålar med sås från den innan han gick och la sig igår. Mera, mera ropade han så fort det tog slut. Älskar att laga mat som han gillar!
 
Något som är roligt med den här Edsbytrippen är att jag får träffa fler vänner är jag hunnit med tidigare, prata gamla minnen och ha det trevligt. Senare idag kommer fina Sofie förbi med gravidmagen och jag känner redan att jag kommer vara enormt bäbissugen efteråt!
 
Hoppas på mer tid med bloggen nu när både mormor och morfar är hemma igen.
 
Kramar

Dagarna sedan sist

Publicerad 2012-09-04 22:56:09 i Dagbok,

Igår hade jag och Lion första mammason dagen på flera veckor, tror vi var ute i 8timmar? Cyklade, lekte i flera olika lekparker och hälsade på vääärldens snällaste bäbis! Att en femmånaders kan vara så där nöjd och glad? Lion var hur gullig som helst med den lilla killen och klappade och gav honom leksaker.
 
Nu har världens bästa pappa/fästman åkt tillbaka till Norge så det är tomt tycker både jag och Lion. Vilken härlig semestervecka vi haft!
 
Här känns det som att hösten är här björkarna är gula och trots strålande sol så är luften så där härligt klar och frisk. Vi cyklade och promenerade på min gamla väg till skolan häromdagen. Undra hur många gånger jag gått där tillsammans med mina vänner? Många skratt och hemlisar har utbytts efter den vägen...
 


Nu ska jag återgå till föreläsningen inför morgondagens seminarium.
 
Hoppas ni mår bra! Kram

Förrättsexpriment

Publicerad 2012-09-02 10:27:28 i Förätter, Mat och bak,

Jag längtar efter höstens storkok och lite robustare mat som är något jag både älskar att laga och äta. Jag ska definitivt försöka mig på koreanskt med egen kimchi.
 
Grytor som får koka en hel dag och mat/bak som får ta tid en regnig dag är så härligt.
 
Med två av de rätter jag legat vaken och komponerat på nätterna klämmer vi dock ur det sista ur sommaren som fick agera inspiration till dessa två förrätter i fredags.
 

En oxfilécarpaccio med en sesamsallad och en halstrad laxsashimi med marinerad sallad. Båda serverades tillsammans med limesoya och var goda.
Vi hade dessutom omröstning om vilken förrätt som var godast och kom fram till att laxen var bäst. Recept kommer!
 
 

Helgen

Publicerad 2012-09-02 10:16:27 i Dagbok,

Oj va härligt vi har det. Cyklar och är ute mest hela tiden! En tripp till badhuset har vi hunnit med också men annars var vi bara ute och njöt av den fantastiska kvällen igår.Tyvärr har mina föräldrar knappt varit hemma något så det är tur att jag och Lion är kvar lite längre!
 
Jag tycker det är helt fantastiskt att man möter folk som bryr sig om en och man tycker om bara man bestämmer sig för att ta en pizza å¨byn :)
 
Mitt samvete gnager dock konstant eftersom jag egentligen borde sitta med det här:
 
Istället kramar jag ur så mycket kärlek och glädje jag bara kan tillsammans med min fina familj innan min älskade bär sig av tillbaka till Norge imorgon. Idag är sista dagen han är här och vi har ett ganska fullspäckat schema men bara av trevliga saker.
 


Underbar kväll i lekparken igår!
 
Häromdagen när Lion sov hade jag och min älskling en underbar fikastund på lillak med cheesecake och kladdkaka. Myyys!
 




Nu ska jag se hur det går i garaget. Lion vill Djoouu (ut) så fort han vaknar. Snickra i garaget och cykla överallt. Ångrar lite att jag inte önskade mig en cykel i födelsedagspresent nu för det är så mysigt att susa runt med honom därbak.
 
Ha en underbar avslutning på helgen, det ska vi!
 
 

Om

Min profilbild

Madelene Jonsäll

Jag är en 26årig mamma som ursprungligen kommer från de djupa skogarna i hälsningland. Kärleken och livet har sedan lett mig till Stockholm och nu bor vi i en härlig kuststad i Norge. Jag läser just nu till lågstadielärare på distans och siktar sedan på att läsa vidare till speciallärare eller talpedagog. Förutom att umgås med min underbara familj och våra fina vänner så älskar jag att laga mat och baka. När tiden finns så plöjer jag gärna böcker eller pysslar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela