Cupcakes med vitchoklad och bär
Här hemma luktar det extremt mycket räkor, koka egen fond blir extremt gott men doften kanske inte är den ljuvligaste :P
Jag lovade ju mitt bästa cupcakerecept idag så här kommer det!
Cupcakes ca 20st:
6dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
4 dl socker
4 ägg
1 dl smält smör
1 dl neutral rapsolja
1 dl curd
200g grovhackad vitchoklad
4 dl frysta bär som hallon eller blåbär. Färska jordgubbar är också gott!
1. Sätt ugnen på 200* varmluft
2. Blanda de torra ingredienserna
3. Tillsätt allt utom chokladen och bären. Blanda.
4. Rör ned choklad och bär och fördela smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt då smeten är väldigt "tung".
5. Grädda 12 - 14min (8 min för miniformar och 20 för de riktigt stora formarna). Testa med en sticka så de är helt färdiga.

Mango. och citroncurd.
Till hallon brukar jag göra en citron- och limecurd, till jordgubb en citroncurd och till dagens blåbärscupcakes blev det mango och citroncurd.
1/2 mogen mango (Går att byta ut mot köttet från 6 passionsfrukter, 1 lime+skal eller en till citron)
1/2 dl citronsaft
cesten från en citron
2 äggulor
1 tsk maizena
20g smör
1 dl socker (smaka av!)
Mixa mangon och citronsaften slät.
Blanda de alla ingredienserna i en kastrull och sjud upp krämen på låg värme tills den tjocknar under omrörning.