Saffransbullar med marsipan och apelsin
2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med den ljumma mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg. Det bästa är att använda rumstempererat smör i tärningar i vetedegen, det brukar rekomenderas i maskin men funkar jättebra med elvisp med degkrokar också.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg antingen i maskin eller med elvisp/degkrokar (tar ca 10 min).
4. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek i ca en timme
5. Passa på att blanda fyllningen medan degen jäser

200g rumsvarmt smör
4msk ljus sirap
150 - 200g riven marsipan (eller mandelmassa)
1 dl ljust muscovadosocker
1/2 tsk vaniljpulver (vaniljsocker funkar men dubbla mängden isf.)
ev. cesten från en halv ekologisk apelsin
6. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. (Lite varmare om ni saknar varmluftsugn)
7. När degen jäst klart, Kavla ut degen i en rektangel, ca 1cm tjock eller lite tunnare. Bred på smörkrämen.
8 Vik ihop degen dubbel och skär cm tjocka remson som du tvinnar och snurrar runt toppen av ett finger.
9 Ned i en bullform eller muffinsform beroende på hur stora bullar du vill ha. (OBS utan formarna rinner den goda fyllningen ut så de är ett måste). Dekorera gärna med flagad mandel på toppen.
10 Låt bullarna jäsa ca en timme i formarna eller tills de blivit dubbelt så stora.
11. Grädda i 10 min för stora bullar ca 5-6 min för små.


Lika saftiga och goda även då de varit frysta. Jag tror jag skippar apelsincestet nästa gång även om saffran och apelsin är en grymt god kombination och det är roligt att göra något lite annorlunda ibland!
Hoppas det smakar som mormor säger ;)