Oxrullader
Jag lagar ganska sällan husmanskost och det är inget jag tycker är sådär jättekul att laga men ofta väldigt gott att äta.
Idag blev jag dock sugen på rullader, så här gör jag!
5 port
1,2 kg ytter- eller innerfilé av nötkött - skuret i tunna skivor och bankad tunn (ca 15 skivor)
3 msk dijonsenap
Två små eller en stor rödlök i skivor
Ett stort eller två små äpplen i klyftor
6 saltgurkor i stavar
200g rökt fläsk/bacon på bit, skuret i stavar.
Tandpetare
Salt och peppar
Smör till stekning
2 msk oxfond eller 2 mörk oxbuljong på tärning. Eller allra helst hemgjord fond såklart, ca 1 liter!
2 msk mörk soya
2 msk tomatpure eller en deciliter finkrossade tomater
Vatten så det täcker
Maizena + vatten att reda med
1. Börja med ett skära upp köttet tunt och banka ut det med en mortel eller annat tungt föremål
2. Förbered stavar av fyllningen och lägg senapen i en skål
3. Bre ett tunt lager senap på hela köttbiten och lägg i fyllningen
4. Rulla ihop och förslut med en tandpetare.
5. Bryn rouladerna ordentligt i en panna, salta och peppra, slå på lite vatten och häll över i en gryta
6. Fyll upp vatten så det nästan täcker, och tillsätt soya och buljong/fond. Låt koka ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
7. Red av såsen till önskad tjocklek
8. Servera med kokt potatis eller ris





Den här gången har jag lagt ut bilder ifrån hela processen, tänkte att det kanske underlättar? Vad tycker ni?
Smaklig måltid!