Mandelmördegskakor
Då Lion kom springandes med strösselburken han själv letat reda på i baklådan så struntade vi i Så mycket bättre och snodde istället ihop lite smarriga kakor med lika mycket strössel som kaka :)
När jag för några veckor sedan var i Gävle på hemligheter så träffade jag en rolig kille som var Europamästare i någon hemsk kampsport som jag knappt vågade titta på. Han tipsade mig om att byta ut en del av vetemjölet då jag bakar mot mandelmjöl för att få bättre näringsinnehåll. Smart och gott!
Mandelmördegskakor ca 15st (en plåt)
Ugn 175* varmluft
100g mjukt smör
1/2 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
1,75 dl vetemjöl
1,5 msk ljussirap
3 msk socker
1. Blanda allt till en deg.
2. Rulla en rulle ca 3cm i diameter och rulla ev. i strössel.
3. Låt vila i kylen ca. 30min så är den lättare att skiva sen.
4. Skiva i centimetertjocka skivor och lägg på ett bakplåtspapper.
5. Grädda ca 10min eller tills kakorna börjar få lite färg i kanterna.

Snabbt, lätt och gott. Perfekt att baka tillsammans med barn som inte har så mycket tålamod.
Det går utmärkt att färga en del av degen eller att dubbla satsen om man vill ha många!