Våffelrecept
Jag gillar verkligen när det är vikt istället för deciliter när det kommer till bakrecept. De här våfflorna är våra favoriter, de passar dock bättre till gräddfil/sylt eller brunost/smör eftersom de är ganska söta :)
400g vetemjöl
150g socker
175g smör
6dl röd mjölk
2 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker eller 1tsk vaniljpulver
Blanda de torra ingredienserna medan du smälter smöret.
Blanda smör och mjölk och häll i mjölblandningen. Blanda noggrant! (gärna med mixer eller elvisp)
Tillsätt de två äggen och låt svälla ca 30 min innan du gräddar våfflorna.
De blir ganska kompakta och mättande men väldigt goda. Vi har dock lyckats köpa en värdelöst våffeljärn (obh nordica) men de blir goda även om det tar 6min att grädda en enda våffla!

400g vetemjöl
150g socker
175g smör
6dl röd mjölk
2 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker eller 1tsk vaniljpulver
Blanda de torra ingredienserna medan du smälter smöret.
Blanda smör och mjölk och häll i mjölblandningen. Blanda noggrant! (gärna med mixer eller elvisp)
Tillsätt de två äggen och låt svälla ca 30 min innan du gräddar våfflorna.
De blir ganska kompakta och mättande men väldigt goda. Vi har dock lyckats köpa en värdelöst våffeljärn (obh nordica) men de blir goda även om det tar 6min att grädda en enda våffla!
