Pannacotta
Ett tag i vintras hade jag totalt snöat in på att göra pannacotta, det är grymt gott, går att variera i det oändliga och innehåller lite socker för att vara en dessert.
Grundrecept 4port
4 dl grädde
2 gelatinblad
1-3 msk socker
1/2 tsk vaniljpulver eller en vaniljstång
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Låt grädde koka upp på ganska låg värme tillsammans med vanilj och socker. Ta av från värmen precis då den börjar sjuda.
Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig och sila upp i portionsformar/glas.
Låt stelna minst tre timmar i kyl.
Följande kan du låta koka med i grädden som smaksättning:
3st färska lavendelblommor
1 msk stötta kardemummakärnor
1/2 dl hela kaffebönor (byt då sockret mot honung)
1 påse saffran och lite apelsinzest
1/2 msk lakritspulver
2 msk god kakao
Du kan också:
Byta ut hälften av grädden mot kokosgrädde och smaksätta med lime
smälta i 50g vit eller mörk choklad
Här är det bara fantasin som sätter gränser, blanda och prova!
Perfekt att de kan förberedas dagen innan också :)
