Laxlasange
Jag tror att det här är en av Daniels absoluta favoriträtter? Blir det något över går det utmärkt att frysa in i matlådor och ta fram dagar när man inte orkar eller hinner laga mat!

Laxlasange 6 port
350g kallrökt lax
350g lax
200g fetaost
200g riven västerbottenost
ca 16 lasangeplattor
Spenatfyllning
200g färsk spenat
1 stor gul lök
saften från en halv citron
1 tsk socker
salt
Peppar
Smör
Bechamel
40g smör
3 msk mjöl
8dl mjölk
1 dl grädde
zesten från en halv citron
riven muskot
socker
salt
peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200grader
2. Skär laxen i små bitar och blanda den rökta och den vanliga.
3. Riv västerbottenost och smula fetaosten var för sig i skålar
4. Koka bechamel genom att först smälta smöret, tillsätt mjöl och låt bubbla en stund samtidigt som du rör om. Tillsätt mjölk och grädde och rör tills det kokat upp, låt sjuda ca 10 min samtidigt som du rör då och då. Smaka av!
5. Smält smöret i en stekpanna och stek löken på ganska låg värme tills den blivit mjuk, salta och peppra. Lägg i spenaten och pressa över citronsaften. Låt spenaten bara bli mjuk, steker du den för länge tappar den sin fina färg och mycket av nyttigheterna försvinner. Smaka av!
6. Häll lite bechamel i botten på formen, lägg på lasangeplattor i ett lager utan att de överlappar varandra. häll på lite mer bechamel. Fördela en tredjedel av laxen, fetaosten och spenaten och en fjärdedel av västerbottenosten. Fortsätt så i tre lager. På toppen tar du bara det som är kvar av bechamelen och västerbottenosten.
7. Skjuts in i ugnen i 40min.