madelenejonsall

Välkomna hit! Jag som skriver heter Madelene och är 28 år. Snart är det dags för mig att bli fru Rafner <3 Här bloggas det om livet som mamma till världens finaste Lion, att bli mamma är det bästa som hänt mig! Det kommer också skrivas om en hel del matlagning och bakning eftersom det görs så fort jag får tid. Jag kommer dela med mig av våra dagar och ljuspunkterna i mitt liv. Trevlig läsning!

Hurtbulle

Publicerad 2012-06-25 16:03:13 i

Perfekt bröd att röra ihop om man vill ha hembakt, jag vet inte hur många gånger jag gjorde det här brödet med Lion i babybjörnen när han var liten? Tråkigt med bikarbonatbröd är att de bara är goda i två dagar men det är å andra sidan rysligt enkelt att göra!
 
Hurtbulle
 
2 dl havregryn
5 dl mjöl (jag brukar blanda ljust dinkelmjöl med vanligt vetemjöl)
1 dl hela hasselnötter
1 dl russin
1 dl linfrön
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl lingonsylt
1/2 dl mörk sirap (eller flytande honung)
4dl filmjölk eller naturell yoghurt
 
1. Sätt ugnen på 200grader vanligt eller 175 varmluft
 
2. Blanda de torra ingredienserna
 
3. Tillsätt sylt, sirap och yoghurt.
 
4. Blanda
 
5. Häll i smeten i en oljad brödform
 
6. Grädda en timme
 
 
Brödet går dessutom att variera genom att testa olika nötter, torkade bär och mjölsorter.
 
 

Kommentarer

Postat av: Jenny Krutzén

Publicerad 2012-06-25 20:27:10

Tack för receptet =)

Postat av: Lions farmor Gunnel

Publicerad 2012-06-28 17:36:18

Jättegott om det var brödet Du bakat när vi var i Arendal!?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madelene Jonsäll

Jag är en 26årig mamma som ursprungligen kommer från de djupa skogarna i hälsningland. Kärleken och livet har sedan lett mig till Stockholm och nu bor vi i en härlig kuststad i Norge. Jag läser just nu till lågstadielärare på distans och siktar sedan på att läsa vidare till speciallärare eller talpedagog. Förutom att umgås med min underbara familj och våra fina vänner så älskar jag att laga mat och baka. När tiden finns så plöjer jag gärna böcker eller pysslar.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela