Hurtbulle
Perfekt bröd att röra ihop om man vill ha hembakt, jag vet inte hur många gånger jag gjorde det här brödet med Lion i babybjörnen när han var liten? Tråkigt med bikarbonatbröd är att de bara är goda i två dagar men det är å andra sidan rysligt enkelt att göra!
Hurtbulle
2 dl havregryn
5 dl mjöl (jag brukar blanda ljust dinkelmjöl med vanligt vetemjöl)
1 dl hela hasselnötter
1 dl russin
1 dl linfrön
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl lingonsylt
1/2 dl mörk sirap (eller flytande honung)
4dl filmjölk eller naturell yoghurt
1. Sätt ugnen på 200grader vanligt eller 175 varmluft
2. Blanda de torra ingredienserna
3. Tillsätt sylt, sirap och yoghurt.
4. Blanda
5. Häll i smeten i en oljad brödform
6. Grädda en timme

Brödet går dessutom att variera genom att testa olika nötter, torkade bär och mjölsorter.