madelenejonsall

Välkomna hit! Jag som skriver heter Madelene och är 28 år. Snart är det dags för mig att bli fru Rafner <3 Här bloggas det om livet som mamma till världens finaste Lion, att bli mamma är det bästa som hänt mig! Det kommer också skrivas om en hel del matlagning och bakning eftersom det görs så fort jag får tid. Jag kommer dela med mig av våra dagar och ljuspunkterna i mitt liv. Trevlig läsning!

Lime- och passioncurd med vitchoklad

Publicerad 2012-07-06 11:06:56 i Mat och bak,

Personligen tycker jag att hemmagjorda curds är himmelskt men att de lätt kan smaka lite maizena, det här receptet gör inte det! Se till att krämen verkligen tjocknat innan du tar av den bara :)
 
4 passionsfrukter
cesten och saften av en lime
2 äggulor
1 dl vatten
1 msk maizena
1 dl florsocker
en klick smör
100g vit choklad
 
Gör så här:
 
1. Passera passionsfrukten genom en sil så de svarta kärnorna är kvar i silen och allt det goda hamnar i kastrullen.
 
2. Tillsätt äggulor, vatten, lime, maizena och florsocker
 
3. Låt krämen sjuda på ganska låg värme samtidigt som du vispar hela tiden så det inte blir äggröra. När krämen tjocknat så var snabb med att hälla över den i en kall skål.
 
4. Smält chokladen över vattenbad eller i micron på låg effekt och tillsätt den.
 
5. Lägg i en klick smör som får smälta ned i den varma krämen.
 
6. Smaka av om det behövs mer socker beroende på hur sur limen var och vad du ska ha den till!
 
7. Låt svalna.
 
Skymtar ni curden under grädden? Den är också god att blanda med grädden eller baka muffins på!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madelene Jonsäll

Jag är en 26årig mamma som ursprungligen kommer från de djupa skogarna i hälsningland. Kärleken och livet har sedan lett mig till Stockholm och nu bor vi i en härlig kuststad i Norge. Jag läser just nu till lågstadielärare på distans och siktar sedan på att läsa vidare till speciallärare eller talpedagog. Förutom att umgås med min underbara familj och våra fina vänner så älskar jag att laga mat och baka. När tiden finns så plöjer jag gärna böcker eller pysslar.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela