Lime- och passioncurd med vitchoklad
Personligen tycker jag att hemmagjorda curds är himmelskt men att de lätt kan smaka lite maizena, det här receptet gör inte det! Se till att krämen verkligen tjocknat innan du tar av den bara :)
4 passionsfrukter
cesten och saften av en lime
2 äggulor
1 dl vatten
1 msk maizena
1 dl florsocker
en klick smör
100g vit choklad
Gör så här:
1. Passera passionsfrukten genom en sil så de svarta kärnorna är kvar i silen och allt det goda hamnar i kastrullen.
2. Tillsätt äggulor, vatten, lime, maizena och florsocker
3. Låt krämen sjuda på ganska låg värme samtidigt som du vispar hela tiden så det inte blir äggröra. När krämen tjocknat så var snabb med att hälla över den i en kall skål.
4. Smält chokladen över vattenbad eller i micron på låg effekt och tillsätt den.
5. Lägg i en klick smör som får smälta ned i den varma krämen.
6. Smaka av om det behövs mer socker beroende på hur sur limen var och vad du ska ha den till!
7. Låt svalna.

Skymtar ni curden under grädden? Den är också god att blanda med grädden eller baka muffins på!