Brownie
Ikväll har det bakats brownie, kolakakor och madel/honungskaka. Tyvärr funkar det inte att ladda upp bilder nu men jag provar igen imorgon :)
Brownie
100g smör
100g mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 dl mörkt muskovadosocker (brun farin funkar också)
1/2 dl ljus sirap
1 msk espresso el. starkt kaffe
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
en nypa flingsalt
1 1/2 dl rostade valnötter
100g mörk choklad i bitar
1. Smörj en 30x20 med smör och sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält choklad och smör på låg värme i en tjockbottnad kastrull.
3. Blanda i äggen ett och ett.
4. Blanda i espresso och de torra ingredienserna förutom nötter och grovhackad choklad.
5. Häll smeten i den smörjda formen och strö över nötter och choklad som du trycker i smeten lite lätt.
6. Grädda i 18 - 22 min. Den ska inte vara helt genomgräddad utan en trästicka ska komma ut lite kladdig.
7. Låt svalna helt i formen och ät tillsammans med vispad grädde och kanske några bär! (Lakritsglass passade också kanon)