Kryddblandning
Okey så nu är kryddblandningen gjord MEN den doftar misstänkt mycket gulasch vilket gör att jag drar slutsatsen att jag skulle använt spiskummin och inte vanlig kummin.. Typiskt!
Är det någon som har tips på hur man maler kryddor smidigt? Det var minst sagt svettigt att stöta allt som inte maldes i mixern med mortel.. ;)
Det ser bra ut iallafall. Ska komma på ett användningsområde till denna kryddbladning med, lär ju passa till gulashen om inte annat?

Här är receptet om någon vill prova:
30 curryblad
15 kardemummakapslar
10g hel spiskummin
10g hel fänkål
15g hel svartpeppar
10g Korianderfrö
Rostas ca 4 min på nästan högsta värmen, tillsätt 100g chiliflakes och rosta en minut till.
Ta av från plattan och tillsätt 15g gurkmeja och låt sedan svalna helt innan du mixar/maler kryddblandningen.
Förvara i tätslutande burk.
Det är denna kryddblanding man använder då man lagar sri lankesiskt och som jag använder då jag gör salmalaxen med sesamfrö som jag visat här.
Lycka till!