Carabonara
En annan rätt vi äter stup i kvarten är carabonara, när det är så här få ingredienser är det viktigt att använda bra råvaror om det ska smaka gott. Riktigt rökt fläsk utan rökaromer, god parmesan och ekoägg.
Efter att smakat carabonaran i italien så vet jag att där äter dom den med så mycket peppar att den nästan är stark och fettet på fläsket var nästan frasigt. Börja stek bara fettet i tärningar lite innan resten av fläsket om du vill ha det så. Urgott!
2-3 port
200 g rökt bacon el. sidfläsk på bit
2 rejäla nävar parmesan
2 äggulor + ett helt ägg
massor med svartpeppar
flingsalt
1/2 dl grädde
Koka pastan efter anvisningarna på paketet.
Stek under tiden fläsket/baconet gyllene i tärningar
Blanda ägg, ost, peppar, grädde och salt
Blanda fläsket med den nykokta pastan
Tillsätt äggblandningen och rör mycket så det inte blir äggröra, krämen ska bara tjockna.
